Weercijfers van Maandag 25 September 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2006-09-25  
 23  
 11.5  
 8.9  
 17.5  
 droog  
 2.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 h
 8
 zzw
 1004
 1006
 66
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Door een storing vanmorgen bij de server kon ik vanmiddag pas bij de homepage komen.

Losser 25 September 2006 16.30 uur.

Soms gebeuren er op een maandagmorgen dingen waar je helemaal geen rekening mee houdt. Ik kon Vanmorgen niet bij mijn homepage komen. Ook gisteravond was het al iets mis.Of er een storing bij Lycos in Amsterdam is, ik zou het niet weten. Maar even geduldig afwachten.Wel ging het doorrekenen van de klimaatreeks de afgelopen tijd al erg moeizaam. Aan de computer kan het niet liggen. Want ook via mijn laptop kon ik er niet bijkomen. Nu toch maar over naar het weer. Het afgelopen weekend verraste september ons met twee zomerse dagen. We zaten net aan de warme kant van het front. In een smalle strook dat in noord westelijke richting over het land liep vielen er gisteren wat lichte buitjes. Auke Hoekstra mailde mij gisteren wat zand in de neerslag te hebben waargenomen. Dit zou best een kunnen want de lucht vond zijn oorsprong in erg zuidelijke streken. Hier in Losser viel geen neerslag. Wel waren er oostelijke richting gisteren een deel van de dag opklaringen zichtbaar. Als ik nu naar buiten kijk zie ik nu toch wat werking in de lucht. Uiteindelijk zal het smalle front ons toch passeren maar het zou ook best eens kunnen oplossen. Het gaat allemaal zo tergend langzaam. Verwacht wordt dat vooral morgen de wind uit het zuidwesten gaat waaien en dat het iets frisser wordt. Of het toch nog een buitje komt vandaag ik moet het nog zien gebeuren. Want deze september maand begint nu toch wel erg veel op september 1959 te lijken. September 1959 was een van de droogste maanden uit de klimaatreeks. Later in de week lijkt de aanvoer van warme lucht voor de tijd van het jaar een nieuwe impuls te krijgen. Zodat deze september maand misschien wel record warm kan worden. Ik hoop dat ik morgen weer op de gewone tijd bij mijn homepage kan komen. Tot dan. Johan Effing.

 

(Na een lange storing van bijna een dag kan ik nu weer bij de homepage komen. Wat er aan de hand is geweest bij Lycos daar hebben me geen berichten over bereikt.)

Klik hier voor de hoogste en  laagste temperaturen in Rusland.

Klik hier voor een winterverwachting uit de hoek van de wetenschap .

Europese neerslag radar Meteox  (Nieuw )

Tip voor de vakantie, fiets eens een keer de Gildehaus - Dinkelroute. Klik hier voor meer informatie.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl