Weercijfers van Woensdag 04 Oktober 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2006-10-04  
 17.4  
 10.3  
 9.1  
 12.6  
 6.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.3
 h
 8
 zzw
 1004
 1009
 66

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


De eerste dagen nog zeer wisselvallig met nu en dan regen of buien. Vanaf het weekend overgang naar een rustiger en droger weertype.

Losser 4 Oktober 2006 08.14 uur.

Vroeger was het in deze tijd van het jaar altijd maar gissen hoe de Winter zijn intrede deed achter het Oeral gebergte in Rusland. Tegenwoordig is het met enkele muisklik te volgen hoe Koning Winter in deze tijd van het jaar zijn bedje spreid in de onmetelijke noord Siberische laagvlakte. Vanmorgen waren daar weer al op grote schaal dubbele cijfers te zien van onder het vriespunt. Ook veel weeramateurs lopen nu alweer rond met vraag rond hoe de komende winter hier zal uitpakken. Maar hier is natuurlijk nog niets van te zeggen. Ik wil er alleen maar even aan helpen herinneren dat ook koude winters nog wel eens achter er kaar willen voorkomen. Je zou dit ook een soort cluster vorming kunnen noemen. We hebben dit ook gezien begin jaren veertig. Begin jaren zestig en ook de koude winters halverwege de jaren tachtig zijn hier een fraai voorbeelden van. In alle voor beschouwingen over de komende winter die tot nu toe zijn voorbijgekomen heb ik hier nog niets overgelezen. Alles in de natuur om ons heen heeft immers de neiging tot een soort cluster vorming. Kijk maar een naar de sterrenhemel. Of buien die zich gaan clusteren. Nu de afgelopen winter ook te koud is verlopen zou men hier naar kijkend het zo weer kunnen gebeuren. Spannend is het altijd geweest En ondanks de klimaatverandering die wij nu meemaken zou het zo weer tot eens mooie schaats winter kunnen komen. Vers in het geheugen ligt nog steeds een van de langste en zwaarste koude golven uit onze klimaat geschiedenis rond de jaar wisseling van 1996-1997 Vanmorgen kwam er een bericht binnen van een trouwe bezoeker aan deze site uit het noorden van het land. Die me wees op een in het Nederlands geschreven site uit Finland waar ook aandacht wordt besteed aan het weer. De eerste dagen gaat de strijd tussen warme en koude lucht boven ons in de atmosfeer nog door. Dit zal de komende dagen buiige regen tot gevolg hebben met kans op een zware klap onweer. Vanaf het weekend gaat de luchtdruk weer omhoog en later komt boven centraal Europa weer een hogedruk gebied te liggen. Er komt dan weer een aanvoer van lucht uit zuidelijke streken op gang zoals we dit jaar al vaker hebben gezien.Tenslotte het weer van gisteren leek op: http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=3&datum=1949-07-19Tot morgen, Johan Effing

Wordt een derde van de wereld woestijn?  Kranten bericht!!


(Eigen foto laatste Elfstedentocht bij Bartlehiem. Doorkomst van de kopgroep bij het beroemde bruggetje)

Beelden van een tornado in Thuringen (Zuid Duitsland)

Klik hier voor de hoogste en  laagste temperaturen in Rusland.

Klik hier voor een winterverwachting uit de hoek van de wetenschap .

Europese neerslag radar Meteox  (Nieuw )

Tip voor de vakantie, fiets eens een keer de Gildehaus - Dinkelroute. Klik hier voor meer informatie.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl