Weercijfers van Maandag 25 December 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):

 2006-12-25  
 7  
 4.1  
 4.1  
 5.5  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 z
 4
 no
 1036
 1035
 92

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag nog niet veel verandering. Misschien een heel kleine kans dat we in de namiddag de zon even te zien krijgen.

Losser 25 December 2006 09.00 uur.

Vanmorgen wil ik natuurlijk beginnen om jullie allen een fijn Kerstfeest toe te wensen. Op een dag als deze is alles anders. Maar de natuur trekt zich niets van Kerstmis aan en gaat haar eigen gang. Om het kerstfeest volmaakt te doen verlopen moet er natuurlijk een pak sneeuw liggen. Dat gebeurt in ons land niet zo vaak. De laatste keer dat het hier gebeurde was in het jaar 2000 Toen begon het juist op kerstavond te sneeuwen en op kerstmorgen lag er prachtige 9 cm sneeuw. Het werd een van de mooiste witte kersten die ik ooit heb meegemaakt. Het dooide op deze 25 december niet. Het bleef in de middag anderhalve graad vriezen. In het westen van het land was men op zen zachtst gezegd toen wel een klein beetje jaloers. De Bilt in dit soort weersverschijnselen toch een klein beetje dictatoriaal erkende het niet als een Witte Kerst. Maar als de rollen omgekeerd waren geweest hadden we landelijk wel een Witte Kerst gehad. Gisteren heeft het in ons land een heel klein beetje gesneeuwd. In zuid Limburg kwam er een heel klein beetje motsneeuw naar beneden. Vanmorgen heb ik het programma eens laten uitrekenen hoe vaak er hier vanaf 1894 op de eerste kerstdag sneeuw naar beneden is gekomen. De teller van het programma telde 18 dagen met sneeuwval. De komende dagen veranderd er nog niet zoveel aan het weer. Het zeer krachtige hoog boet langzaam iets aan kracht in verplaatst zich in de loop van de nieuwe week langzaam naar het zuidoosten. Hierdoor steekt er boven west Europa voor de zoveelste keer dit jaar weer een lange en krachtige zuidwestelijke stroming op door medewerking van depressies die iets dichterbij komen. Waardoor het kwik opnieuw tot de dubbele waarden zou kunnen oplopen. Klik hier voor de ensemble berekening waarop dit te zien is.. Vandaag wil ik afsluiten met de extremen zoals die op de eerste kerstdag in onze omgeving eens zijn voorgekomen. De koudste kerst beleefden we in 1961 toen het 13 graden vroor. In 1983 werd het 12.8 graden. Het dikste pak sneeuw 11 cm lag er in 1986 en meer dan 100 jaar geleden in 1910 kwam er 29.5 mm naar beneden. Nog een fijne eerste Kerstdag en tot morgen.


Wanneer een witte kerst in Twente?
Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Klik hier voor de Adventkalender.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar Meteox  Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl