Weercijfers van Dinsdag 26 December 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):

 2006-12-26  
 4.1  
 0.7  
 0.7  
 1.9  
 droog  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 z
 5
 zo
 1035
 1034
 93

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw een droge dag, met een groter wordende kans dat we vanmiddag de zon even zien.

Losser 26 December 2006 08.37 uur.

Gisteren heb ik de vijfde achtereenvolgende dag geteld dat we de zon deze maand niet hebben gezien. Daarmee is het aantal zonloze dagen van deze maand gestegen naar twaalf. Met behulp van WXData programma van Henk Langkamp dat speciaal is geschreven voor de leden van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie heb ik nu ook de mogelijkheid om een selectie te maken van de zonloze en heldere dagen uit de database van het oude Meteo 4.33 programma dat onder de moderne besturing systemen van Windows niet meer zo goed meer loopt. December 1989 heb ik er uit kunnen lichten met in totaal 20 zonloze dagen. Of we vandaag de zon weer niet te zien krijgen dat wordt nog spannend. De steeds geavanceerde wordende software waar de meteorologen nu mee werken verwachten dat de kans dat de zon er vandaag doorkomt een stuk groter is dan gisteren. Gisteren ben ik klaargekomen met het invoeren van aantekeningen over de sneeuwval hier in Losser uit een dagboek van een Losserse familie over het tijdvak december 1929 tot april 1960. Hierbij vielen me de maanden januari en februari uit 1959 weer eens op. Het begin van een van de droogste jaren uit de 20e eeuw. De januari maand springt er uit met het dikke pak sneeuw dat er toen heeft gelegen. En februari als een zeer droge maand met bijzonder hoge barometerstanden en heel veel dagen met mist. De maand had een gemiddelde luchtdruk van ruim boven de 1030 hPa. Of dit de intro is geweest van de langdurige droogte van 1959 (drie droogte perioden) die tot in oktober aanhield daar lijkt het wel een beetje op. Er lijkt tegen Oudejaarsdag toch een weersverandering op til te zijn waarover ik het gisteren ook al heb gehad naar een periode met zeer zacht januari weer. Maar volgens de verste berekeningen van vanmorgen lijkt er op wat langere termijn voor een deel van oost Europa toch serieus winterweer op komst te zijn. We wachten maar af wat ons de rest van de winter nog gaat brengen. Want het blijft tot nu toe een vreemde winter.Tot morgen, Johan Effing.


Wanneer een witte kerst in Twente?
Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Klik hier voor de Adventkalender.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar Meteox  

Foto Patrick Bock vanmorgen: Hoogst gelegen dorpje van Nederland Vijlen 200 meter. Zuid Limburg.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl