Weercijfers van Vrijdag 29 December 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2006-12-29  
 8  
 3.5  
 3.6  
 5.9  
 droog mist  
 2.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 h
 11
 zzo
 1023
 1020
 70
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een enigszins waterkoude dag maar het blijft droog.

Losser 29 December 2006 08.21 uur.

 

Een stroom aan berichten vanmorgen in de mailbox over wie de weerman van radio 2 zou kunnen worden. Er werden ook namen genoemd, welke, daar zal ik me hier maar niet over uitlaten. Er was zelfs een weeramateur die de berichten met namen spam noemde. We zullen de uiteindelijke keuze maar aan de managers van de omroep over laten want die hebben vaak heel andere idee√ęn dan gewone weeramateurs. Maar om de weeramateurs mee te krijgen daar valt of staat het programma toch wel mee zullen ze toch wel een verstandige keus moeten maken.
De dag van gisteren van deze maand zal ik niet snel vergeten. Vorige week werd ik via e - mail benaderd door iemand met een buitenlandse naam. Met het verzoek of hij een rondleiding kon krijgen op mijn weerstation. Eergisteren kreeg ik ineens bericht dat hij een dag later langs wilde komen zonder een tijd aan te geven. Heb hem terug gemaild voor de tijd dat hij langs wilde komen maar dit bericht kwam niet. Gistermorgen stonden ze ineens voor de deur. Het bleek een Turkse jongen met zijn vader te zijn die in het laatste jaar van het VWO in Almelo bleek te zitten. De jongen vertelde ons dat hij na het VWO geneeskunde wilde gaan studeren en een werkstuk over natuurkunde wilde maken. Met een digitale camera die hij pas enkele dagen geleden had gekocht en antwoorden van mij op zijn vragen noterend heb ik de jongen iets verteld over mijn weerstation en mijn hobby. Bijzonder dankbaar vertrokken de vader en zoon tegen 12.30 uur weer naar huis. De grootste verrassing deed ik gistermiddag middag rond 17 uur dat alle foto's die hij gemaakt had op het Internet had gezet. Op de volgende link zijn de plaatjes te vinden. http://www.esnips.com/web/weerstationlosser Zo hield ik aan de 15e zonloze dag van december toch een fijn gevoel over en zal er nog vaak aan terugdenken. Over het weer kan ik kort zijn. We gaan een nieuwe periode van ongewoon zacht weer tegemoet met nogal wat regen en wind. Deze periode zou wel eens tot bijna half januari kunnen aanhouden. Gisteren kwam ik nog een adres tegen met webcams in het Sauerland waar ze ook al met kunstsneeuw lijken te werken. Tot morgen, Johan Effing.


Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Klik hier voor de Adventkalender.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar Meteox  

 

(De zichtbaar dankbare Turkse vader met zijn zoon bij mij in het weerkamertje.)Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl