Weercijfers van Woensdag 03 Januari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-01-03  
 8.1  
 2.3  
 1.2  
 5.7  
 2.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.7
 h
 14
 zzw
 1026
 1018
 86

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst enkele uren droog daarna kans op wat lichte regen. Een langzaam oplopende temperatuur naar een graad of zes zeven.

Losser 3 Januari 2007 08.30 uur.

Nu het nieuwe jaar al weer enkele dagen oud is en nadat ik de vele cijfers over 2006 nog eens naast elkaar heb gezet begin je pas een beeld te krijgen hoe het weer zich in het afgelopen jaar heeft gedragen. Kijken we naar de jaarsommen in het Twentsche land dat zien we dat de regenmeter van de Vliegbasis de minste neerslag 718 mm te verwerken heeft gekregen. Hier zou een klein foutje in kunnen zitten omdat ik de cijfers van het Internet heb geplukt. De meeste neerslag van de twaalf stations waar ik aan het einde van de maand de cijfers van binnenkrijg was het station van Herman Keizer in Nijverdal de natste, met 850 mm. De meeste neerslag in een maand augustus kwam naar beneden in Enschede bijna 211 mm. En het droogste was mijn eigen station in juli met maar 5 mm. Alleen Esveen 32 mm dat in de kop van Overijssel ligt kwam in juli boven de 10 mm uit. Wie de neerslag cijfers van de twaalf stations van de jaren 2003 tot 2006 nog eens wil bekijken die kan hier klikken. Allemaal bedankt voor het opsturen van de cijfers!!! De map grond waterstand van het peilstation Beuningen heb ik gisteren ook bijgewerkt. Aan de cijfers is te zien dat het peil van het grondwater zich min of meer op een normaal niveau handhaaft. Wel treden er grote schommelingen in het peil als zich er zich een droogte periode voor heeft gedaan. Voor map grondwaterstand in Beuningen kun je hier klikken. De mooie winterse weerkaarten die op nieuwjaarsdag op de GFS site te zien waren zijn nu helemaal verdwenen. Het is voor de bouwvakkers toch wel sneu dat ze er voorlopig niet voor een dag of wat uitvriezen. Want de weerkaarten geven t/m halverwege de maand geen enkele informatie dat het zelfs in de nachten ligt zou kunnen gaan vriezen. Toch maar weer een fijn cadeautje voor de bouwwerkgevers. De komende dagen gaat het zachte en onbestendige winterweer gewoon door. De regenkansen zijn groot maar grote hoeveelheden worden er voorlopig ook niet berekend. Gisteren kwam ik nog een link tegen dat de Afrikaanse rivier de Niger met een heel lage waterstand te kampen heeft. Klik hier voor het artikel. Tot morgen, Johan Effing.

 

Jaaroverzicht  2007 door Ton ten Hove voor RTV Oost.


Jaaroverzicht 2007 Jan Visser in De Groene Trouw.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Klik hier voor de Adventkalender.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar Meteox

 


Zeer sterk gecomprimeerde opname van buienwolk schaduw en bijzon  Foto: Hans van de Werf 1 januari 2007Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl