Weercijfers van Maandag 08 Januari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-01-08  
 10.6  
 7.2  
 6.2  
 8.7  
 3.9  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.7
 h
 13
 zzw
 998
 1001
 80

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Geruime tijd regen. Vanmiddag enige tijd droog, waarna er in de avond weer een bui kan vallen.

Losser 8 Januari 2007 08.15 uur.

Gisteravond stuurde ik nog een mailtje terug dat de link die ik binnen had gekregen van een bevriende weeramateur uit mijn omgeving niet werkte. Maar vanmorgen werkte de link wel. Het is een link naar een Internet Site van een groep internationaal weer ge√Įnteresseerden (AWEKAS) buiten Nederland waar zich iedereen met een weerstation bij aan kan aansluiten. In het verleden kon je alleen maar via een Duitse pagina inloggen. Maar nu er ook een Nederlandse pagina aan is toegevoegd die wordt beheerd door Paul Scholten uit Losser wordt het makkelijker als je het Duits niet goed beheerst. Via deze internationale kring van amateur weerstations kun je elk moment van de dag het weer aflezen van waar men b.v. op vakantie gaat. Ook zijn verschillende van deze live amateur-stations uitgerust met een webcam. 
Ondertussen zijn we met een van de zachtste januari decades bezig uit de weer geschiedenis. Het gemiddelde over de lopende decade bedroeg vanmorgen 7.1 graden. Maar dit gemiddelde kan nog omhoog gaan want er komen nog enkele dagen met bijzonder zacht januari. weer op ons af. We moeten de 24 uur gemiddelden over de eerste decades van januari van 1921 met 7.5 graden en de 7.4 graden van 2005 en het gemiddelde van 7.7 graden uit 1999 maar eens in de gaten houden. Misschien komt het wel tot een nieuw decade record. We zien dus dat er ook in 2007 weer nieuwe records aan zitten te komen. Hoe lang dat nog door gaat dat weet ik niet. Maar ik krijg de indruk dat de aanstaande golf met zeer zachte lucht die ons gaat bereiken niet de laatste zal zijn deze winter. Op dit moment trekt er een regen gebied over Nederland daardoor zal het zeker langs de oostgrens de hele morgen blijven regenen. Na de middag is het dan enkele uren droog. In avond volgt er dan een gebied met buien. Daardoor heeft het op alle dagen dat het jaar 2007 oud is al weer geregend. Tot morgen, Johan Effing.

Jaaroverzicht  2007 door Ton ten Hove voor RTV Oost.

Jaaroverzicht 2007 Jan Visser in De Groene Trouw.
Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar MeteoxVakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl