Weercijfers van Woensdag 17 Januari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-01-17  
 11.9  
 6.3  
 6.1  
 9.3  
 7.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.7
 h
 21
 zzw
 1010
 1003
 73

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


In de late namiddag een eerste front met wat regen. Morgen zeer nat en zacht met bijzonder veel wind.

Losser 17 Januari 2007 08.19 uur.

Vanavond om 18.12  heeft het KNMI een tweede weeralarm uitgegeven van dit jaar.

Klik hier voor de waarschuwingen voor het oosten van het land.

Ook gisteren weer abnormale berichten over het weer. In sommige streken van Rusland is men in de kerken aan het bidden om sneeuw. Een heel vreemd bericht. Maar ik hoorde het gisteravond laat in het ‚ÄúOog‚ÄĚ wel even voorbij komen. Of ook echt waar is dat weet ik niet. Dat de winter ook in Rusland ook bijzonder zacht verloopt net al bij ons dat wisten we al lang. Ook de dagen die voor ons liggen zal er weer veel over het weer gepraat en geschreven worden. Want er komen een aantal bijzonder onbestendige dagen op ons af. De meteorologen in de weerkamer zullen het bijzonder druk krijgen want er wordt al weer gesproken over een weeralarm. Dat is nog niet alles. Want zaterdag is het geloof ik ook nog eens springtij en voeg daar nog eens bij dat er zaterdag en zondag boven de Noordzee een lange krachtige westelijke stroming komt te staan. Dan krijgen de kusten van noord Nederland en Duitsland ook nog eens me extra hoog water te maken. Het is te hopen dat alles goed afloopt. In de late namiddag zullen we een eerste front te verwerken krijgen met wat regen. Morgen krijgen we dan te maken met grote luchtdruk verschillen tussen noord en zuid Nederland. Het kan dan tot een zuidwesterstorm komen waarmee bijzonder zachte lucht wordt aangevoerd en er lijken dan heel wat mm regen naar beneden te komen. Voor de liefhebbers van weerrecords heb ik de hoogste temperatuur van de 18e januari even opgezocht. In 1939 werd er op deze datum al eens 12.2 graden gemeten. De kans is groot dat de temperatuur hier morgen over heen gaat. Het leek er de afgelopen dagen even op dat de winter na het weekend een serieuze poging zou doen om ons op wat winterweer te trakteren maar de kans hierop leek vanmorgen al weer een stuk minder te zijn geworden. We gaan begin volgende week wel enkele nachten met wat vorst tegemoet. Hoe het weer zich verder gaat ontwikkelen dat is hoop ik te zien op de weerkaarten van vanmiddag vanavond en morgenvroeg. Vandaag eerst maar eens even uitrusten want ik heb gisteravond een groepje mensen weer eens iets verteld over de strenge winters van vroeger. Dat leek in deze winter die geen winter wil worden toch bijzonder goed in de smaak te vallen. Tot morgen. Johan Effing.

Gisteren schreef een kennis van mij een prachtige groet in het gastenboek. Mocht je dit toevallig lezen in India Gehard dan via dit bericht bedankt.

 

Klik hier voor een serie filmpjes over vroegere  ijswinters. 

Waarvan een met prachtige beelden van de Elfstedentocht van 1963

 

Nieuwe serie plaatjes in het fotoboek van deze site.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar MeteoxVakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl