Weercijfers van Dinsdag 06 Februari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2007-02-06  
 5.6  
 -2.6  
 -7  
 0.6  
 0.2  
 sneeuw hagel  
 sporen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 5.5
 helder
 7
 wzw
 1005
 1001
 63
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Mooi helder winterweer. Na vandaag, onzekerheid van vroeger even terug !!!

Losser 6 Februari 2007 08.49 uur.

Onze nationale weerman stond gisteren op TV met de handen omhoog van ik weet het niet meer. Toch een teken dat hij de techniek waarmee de lange afstandverwachtingen worden gemaakt nog niet helemaal vertrouwd. Even is de komende dagen de spanning van vroeger weer terug nu men niet precies weet welke koers een depressie gaat volgen in het overgangsgebied van de strenge kou boven Scandinaviƫ en minder koude lucht in ons gebied. Deze onzekerheid die nog wel eens wat winterse neerslag met tijdelijk een oostenwind kan gaan opleveren komen we enkele dagen in veeg winterweer terecht. Maar de berekeningen gaan er toch van uit dat dit maar tijdelijk zal zijn en dat de wind na het wegtrekken van de depressie in oostelijke richting dan via het noord oosten en noorden naar het noordwesten of westen terug zal draaien. Dit is een situatie die we in vroegere winters in februari ook wel eens vaker hebben meegemaakt. De wind wil dan na het passeren van de storing niet uit het noordoosten blijven waaien omdat de luchtdruk boven Scandinaviƫ niet hoog genoeg is.
Gisteren heb ik met belangstelling een discussie gevolgd welke weermodellen modellen het er het beste uit springen. Mijn ervaring is zo lang ik de kaarten op het Internet bekijk al weer bijna negen jaar, geniet de GFS toch mijn voorkeur. Ze zijn veel gebruiksvriendelijker en uitgebreider en hebben het niet vaker mis dan de kaarten van de andere centra. Hier kijk ik vrijwel ooit naar. Gelukkig dat de Amerikanen het niet achter een of andere code wegzetten. Ik kan elke dag weer van deze kaarten genieten. Aangevuld met wat persoonlijke ervaring kan ik toch er redelijk mee over weg. Weerberichten maken voor de korte termijn is een heel ander verhaal. Ik heb zo het vermoeden dat daar allerlei programmaatjes voor worden gebruikt die de amateur niet op zijn computer heeft staan. Maar die al wel in de wat duurdere elektronische weerstations zijn ingebouwd. B.V. wanneer hebben we kans op winterse neerslag en wanneer niet. Maar hier komt ook nog heel wat persoonlijke ervaring bij kijken. De verwachtingen op korte termijn worden steeds beter, hier verbaas me soms over. Ook gisteren weer. De dag begon hier met een zeer dichte mist. Wie dacht er gistermorgen aan lichte regen voor gistermiddag. Het stond wel in de verwachting en het kwam prachtig uit. Eigenlijk grote klasse. Dit moest ik toch een keer kwijt. Tot morgen,  Johan Effing.

 

              Vanmorgen  toch even een winters sfeertje.

 

Hier naar het nieuwe IPSS rapport over het klimaat.

Klik hier voor de foto's die ik vrijdag heb gemaakt van de weerhobby dag in de bibliotheek van Losser.
En hier voor de opname van de  TV Oost weerpresentatie van Ton Te Hove.

Klik hier voor een aantal plaatjes die ik heb gemaakt van de zware regenval en de storm van 18 januari.
Klik hier voor de top tien zeer zware stormen in Nederland.

Klik hier voor een serie filmpjes over vroegere  ijswinters. 

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken
voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar MeteoxVakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in Tsjechiė?
www.berg-poort.nl