Weercijfers van Maandag 25 Juni 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-06-25  
 20.7  
 9.1  
 8.2  
 15.4  
 3.7  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 3
 helder
 16
 zzo
 1000
 999
 66

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een deel van deze maandag zou het hier langs de oostgrens nog wel eens mee kunnen vallen met de regen en de temperatuur.

Losser 25 Juni 2007 08.33 uur.

Het is erg moeilijk om het volgende op een maandagmorgen even uit te leggen. Alle maanden hebben een nacht of morgen met een laagste minimum temperatuur. De friste nacht van de deze juni maand tot nu toe was de nacht van een op twee juni met 9.6 graden. Deze temperatuur, daar kwam ik vanmorgen achter is de hoogste minimum nacht temperatuur tot nu toe van alle juni maande uit de klimaatreeks. Met een ander zinnetje wil ik het nog iets duidelijk proberen te maken; alle juni maanden uit het verleden hadden een nacht met een  minimum temperatuur lager dan 9.6 graden.  (helemaal onderaande kolom)  De juni maand van 2003 had ook maar een nacht met een minimum temperatuur van beneden de 10 graden. Op 26 juni zakte toen het kwik naar 9.1 graad. Het grote verschil met juni 2003 is nu dat het weer deze maand een heel andere kant op lijkt te gaan. Want nog steeds worden er deze week in de buurt van ons land grote neerslag sommem berekend. Mijn indruk is dat het hier vandaag net als gisteren nog wel eens mee kan vallen met de regen en de temperatuur. Morgen en woensdag lijken we dan het eerste dieptepunt van deze zomer tegemoet te gaan met veel wind en regen onweer en met een erg lage middag temperatuur in de buurt van de 16 graden. Ook in de tweede helft van de volgende week lijkt er geen overgang aan te komen naar mooi zomerweer zoals dat in andere achter ons liggende zomers wel eens gebeurde. Maar er zullen vast wel enkele mooie dagen tussen zitten. Tenslotte, een west Europeaan voelt zich toch het fitst bij middag temperaturen van 21 graden of iets hoger. Hier zouden we vandaag nog wel eens dicht in de buurt kunnen komen als het zonnetje even meedoet. Tot morgen  Johan Effing

Dot heb ik vanmiddag van het weerwoordforum geplukt!!

Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat Chaam in Brabant en Tricht in de Betuwe werden getroffen door zeer zware windhozen. Daarbij vielen 7 doden. In het programma √Č√©nVandaag, 18,20 uur op Nederland 1, wordt er een reportage over zeer zware windhozen in ons land uitgezonden. Daarbij zal ook de downburst van Hoogeveen worden betrokken.
 
Groet, Johan Effing

 

As ’t raegent op Sint-Jan , raegent ’t veertig dagen vedan .
Sint Jan.- Johannes de Doper.


Dit heb  ik vanmorgen van het weerwoordforum geplukt. 

Hitzechaos, Hitzerekorde und Stromausfälle - Hitliste
geschrieben von: Vasilis Topousoglou (IP-Adresse bekannt)
Datum: 24. Juni 2007 23:01


Diese 3 Worte bezeichnen die Situation von heute in weiten Teilen Mittel-und S√ľdgriechenlands, und vor allem im Gro√üraum von Athen.
Die heiße und trockene Saharaluft scherte bis zu 46,1 Grad, während fast alle bisherige Junirekorde in Bezug auf Höchsttemperatur gebrochen wurden.
Elefsina, im Westen von Athen, hatte heute mit ihren 46,1 Grad und 6% Luftfeuchte nix zu beneiden von Kuwait in Arabien.
Also der heißeste Juni aller Zeiten, und der Höhepunkt kommt am Dienstag und Mittwoch.Es gab auch viele Stromausfälle besonders in Athen, aber auch bei meinem Standort.
Das merkw√ľrdige ist, dass es auch bei den sonst k√ľhlen √Ąg√§isinseln teils √ľber 40 Grad gab, w√§hrend dort sehr sehr selten √ľber 35 Grad hat!!
Hier die heutige Hitliste, morgen eine weitere Ergänzung:

Athen-Elefsina 46,1 (allerzeit Rekord sind 48,0 Grad)
Athen-Anavissos 44,7
Paleochora(Kreta) 44,3
Athen-Nea Makri 44,3
Athen-Kokkinaras 43,9
Kontomari(Kreta) 43,8
Lamia 43,6
Athen-Menidi 43,3
Chania 43,1
Tanagra 43,0
Athen-Plateia Attikis 42,8


Klik hier voor de maankalender
Nieuw in fotoboek. Plaatjes gemaakt in het Aboretum te De Lutte. (Gem. Losser)
Achter deze link een plekje waar basisscholen veel sites kunnen vinden voor de leerlingen.
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl