Weercijfers van Vrijdag 06 Juli 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-07-06  
 15.7  
 12.6  
 12.5  
 14.3  
 4.6  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.1
 helder
 16
 zzw
 1001
 1005
 71

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Veel wind en vrij fris voor het gevoel en nu en dan wat regen.

Losser 6 Juli 2007 09.05 uur.

Het was gisteren ondanks de buitjes die er gistermorgen vielen geen onaardige dag. De maximum temperatuur steeg later op de middag hier nog naar ruim 21 graden. Dat is normaal voor begin juli. Kijken we ook even naar de het 24 uur gemiddelde over de eerste vijf dagen van juli dan zien we dat deze 0.5 graden onder het langjarige gemiddelde van juli ligt. Het begint er een beetje op te lijken dat juli augustus 2006 achterna gaat, want dit was de laatste maand met een temperatuur afwijking naar beneden. Het is in ons klimaat heel gewoon dat na een aantal te zachte maanden er dan weer eens maand voorbij komt, dat de temperatuur beneden het langjarige gemiddelde blijft. Te lage temperaturen gaan in het zomer half jaar altijd samen met veel neerslag. Wat de neerslag betreft hebben we hier langs de oostgrens tot nu toe zelfs nog geluk gehad. Want gisternacht is op een enkele plaats in het westen meer dan 80 mm naar beneden gekomen. Top drie zware regens gisternacht: Jaarsveld 83 mm, Willige Langerak 79, Lopik en Cabauw 72 mm. Deze slechtweer periode lijkt het nog een hele poos te willen blijven volhouden. Meestal krijgt dan ook het oosten van het land wel te maken met grote neerslag hoeveelheden. Kijk maar eens naar juli 1993 toen hier meer dan 200 mm naar beneden kwam en de snijma├»s op sommige percelen in het water stond. Ook in de zomer van 1996 kwamen er aan het einde van de augustus maand plotseling grote hoeveelheden naar beneden. Vandaag en morgen blijft het niet droog maar de hoeveelheden lijken toch mee te gaan vallen. Met een beetje geluk blijft de zondag zelfs droog. Vanaf maandag en de dagen er na weer regen. Vooral in een strook van de oostelijke Pyrenee├źn tot aan de Frans Zwitserse grens en het aangrenzende Alpengebied lijkt er maandag veel neerslag naar beneden te komen. Tot morgen.  Johan Effing


Gisteren kreeg ik een plaatje toegestuurd uit Sakhalin het grootste project op onze aardbol. Vooral in de winter wordt daar gewerkt onder barre omstandig heden.
Foto: Bert de Jonge. Hij heeft me beloofd af en toe een foto te zullen opsturen uit deze verre streek ten oosten van Siberi├ź.

Spreuk voor deze week:
Is de eerste juli reagenachtig, gans de maond is twiefelachtig.

Orgimet Gsynop Navigator Bekijk weerrapporten mondiaal!
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.

Klik hier voor de maankalender
Nieuw in fotoboek. Plaatjes gemaakt in het Aboretum te De Lutte. (Gem. Losser)
Achter deze link een plekje waar basisscholen veel sites kunnen vinden voor de leerlingen.
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŰ?
www.berg-poort.nl