Weercijfers van Maandag 16 Juli 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2007-07-16  
 29  
 18.1  
 17  
 24.4  
 droog  
 7.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 13
 noord
 1010
 1007
 30
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw langs de oostgrens eerst erg warm. Met vanmiddag of vanavond afkoeling door onweersbuien.

Losser 16 Juli 2007 08.16 uur.

Gisteren grote weerverschillen in ons land. Terwijl hier langs de oostgrens het kwik gemakkelijk tot boven 30 graden opliep haalde men langs de stranden van Noord-Holland nauwelijks de 20 graden Het is toch weer opvallend hoe snel de temperatuur in vergelijking met b.v. 50 jaar geleden tot boven de 30 graden oploopt. Mijn station heeft wel een tuineffect maar landelijk gezien is dit effect ook veel groter dan vroeger. Ook vandaag weer grote verschillen. Of we hier langs de oostgrens opnieuw de 30 graden is gewoon even afwachten. Wel staat vast dat vanmiddag vanavond de temperatuur langzaam naar benden gaat. Bij onze oosterburen wordt het vanmiddag in de oostelijke regio‚Äôs werkelijk bloedheet. Het kwik gaat daar richting 40 graden.
De webmaster is weer eens met de klimaatreeks aan het stoeien geweest. In de map extremen heeft hij de jaarextremen van bijna alle weer elementen van het weer naast elkaar gezet. De temperaturen en neerslag zijn afgerond naar hele cijfers. Wie de tienden wil zien moet even met de cursor op het cijfer blijven staan dan komen deze ook te voorschijn. Het is nu ook mogelijk om in de deze versie alle dagen met mist van een heel jaar op te roepen om deze met andere jaren te vergelijken. De reeks van dagen met mist gaat terug tot 1940 Je kunt nu prachtig zien dat het aantal dagen met mist t.o.z. van vroeger sterk is afgenomen door het gebruik van schonere brandstoffen. Toch weer een belangrijke winst voor het milieu. Hier wordt wel eens aan voorbij gegaan. Gistermiddag was het ondanks de warmte heerlijk fietsen omdar er een zwak windje stond en de zon af en toe verstek liet gaan. Ik zag toen aan langs de weg staande struiken dat er dit jaar bijzonder veel hazelnoten zijn. Dit zag ik vroeger wel eens, net als bij een jaar met veel eikels dat dit aanwijzingen waren voor een goede kans op een koude winter. Maar we weten nu wel dat dit geen voorspellende waarde heeft. Maar je kunt het toch nooit weten. In het overgangsgebied met de koelere luchtsoort zijn gisteren prachtige foto‚Äôs gemaakt. De temperatuur schiet hier vanmorgen werkelijk als een raket omhoog. Als ik nu naar het display kijk van het weerstation dan staat de temperatuur nu ik dit op het Internet plaats al op bijna 25 graden. Een temperatuur die in de koelere lucht die deze week over ons land stroomt nog wel eens dicht bij zouden kunnen komen. Tot morgen, Johan Effing

Gelooft U wel of niet in de klimaatverandering. Vul dan de pol links onder op deze pagina eens in. 


Veel hazelnoten of eikels in de natuur heeft geen voorspellende waarde voor de komende winter maar het zet je toch wel aan het nadenken. 

Radarbeelden geprojecteerd op de kaart van Nederland.
Orgimet Gsynop Navigator Bekijk weerrapporten mondiaal!
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.

Klik hier voor de maankalender
Nieuw in fotoboek. Plaatjes gemaakt in het Aboretum te De Lutte. (Gem. Losser)
Achter deze link een plekje waar basisscholen veel sites kunnen vinden voor de leerlingen.
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl