Weercijfers van Zondag 05 Augustus 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2007-08-05  
 28.8  
 12.2  
 9  
 22.3  
 droog  
 14  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 ozo
 1019
 1010
 36
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag hoog zomerweer. Morgen wordt alweer een begin gemaakt dit augustus zomertje het land uit te jagen.

Losser 5 Augustus 2007 08.44 uur.

Voordat ik vanmorgen aan dit stukje begon ben ik eerst een poosje aan het vergelijken geweest hoe deze zomer er tot nu toe voorstaat. Dit heb ik gedaan met de nieuwe pagina’s die de Webmaster enkele weken geleden heeft gemaakt. Op de bovenste regel onder de donkerbruine linkjes kunnen we precies aflezen hoeveel warme zomerse tropische of warme dagen er tot nu toe dit jaar zijn voorgekomen. Ondanks de negatieve indruk het zomerweer lijkt het weer deze zomer thermisch min of meer normaal te verlopen. Wel verloopt de zomer hier langs de oostgrens veel te nat. Want we hebben op vier mm na de normale neerslagsom van ruim 202 mm al bijna bereikt. Vandaag gaan we de vierde tropische dag beleven tegen normaal drie. Het aantal zomerse dagen boven 25 graden was gisteren opgelopen tot 17 dagen. Normaal voor een zomer is dit 21 dagen. Dit is mooi af te lezen op de pagina waarop men de cijfers van de zomers met elkaar kan vergelijken. Hoe al die pagina’s met cijfers van de vier seizoenen goed en gemakkelijk af te kunnen laten lezen is mij nog niet helemaal duidelijk. Eigenlijk zou ik hier een soort toelichting voor moeten schrijven. Misschien krijg ik hiervoor nog wel eens een keer een idee voor aangereikt. Want het zijn toch meer pagina’s voor liefhebbers van de weerhistorie. We richtten ons nu maar op het weer voor vandaag en de komende dagen. Vandaag wordt het een warme tot zeer warme zomerdag. Morgen wordt er al weer een begin gemaakt om dit augustus zomertje het land uit te jagen. Het zou eerst nog warm tot zeer en broeierig warm kunnen worden. Later gevolgd door, zoals gewoonlijk in een wisselvallige zomer, door onweersbuien. Of het zeer actieve buien zullen zijn dat is nog niet duidelijk. Wat wel vast staat dat na morgen deze zomer iets aan de koele kant met nu en dan buien verder gaat. Mijn persoonlijke mening is dat het warme weer voorlopig niet terug komt. Het is niet anders. We hebben de laatste jaren wat het zomerweer aangaat wel erg ver boven onze stand geleefd. Tot morgen, Johan Effing


Gisteravond werd er door brandweermannen op de parkeerplaats voor het Losserse zwembad waar de schuttersfeesten in volle gang waren met water gespeeld.
In het midden een houten vogel die hangend aan een kabel die naar links of naar rechts moest worden gespoten. Fysiek een bijzonder zwaar spelletje !!!


Gelooft U wel of niet in de klimaatverandering. Vul dan de pol links onder op deze pagina eens in. 

Veel interessante verhalen op de site Grenswetenschap.

Filmpje over klootschieten. Nederlandse kampioenschappen Klootschieten in Lattrop. (Twente)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.

Klik hier voor de maankalender
Nieuw in fotoboek. Plaatjes gemaakt in het Aboretum te De Lutte. (Gem. Losser)
Achter deze link een plekje waar basisscholen veel sites kunnen vinden voor de leerlingen.
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)

Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl