Weercijfers van Maandag 12 November 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-11-12  
 9.1  
 1.2  
 0.5  
 5.6  
 4.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 3.8
 h
 14
 west
 1013
 1015
 70

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Er komt nog geen einde aan het koude en te natte weer. Na dinsdag droger en kans op flinke nachtvorsten.

Losser 12 November 2007 08.57 uur.

Vanmorgen heb ik opnieuw uit nieuwsgierigheid de gang naar de regenmeter gemaakt. Opnieuw kon ik in het peilglas een som aflezen van 4.1 mm. Daarmee is het november totaal  nu al opgelopen naar 49.6 mm . Heel grote dagsommen zijn er niet gevallen de eerste 12 dagen van deze maand. Maar er komt nu al 7 dagen achtereen een flinke meetbare hoeveelheid regen naar beneden. Ook vandaag zou er nog wel wat bij kunnen komen, Maar het lijkt er op dat de neerslag intensiteit de komende dagen minder gaat worden. Het gevecht tussen de warme en koude lucht boven onze hoofden lijkt voorlopig toch in het voordeel van de kou beslecht te zijn. We gaan dat ook een vrij koude week tegemoet. Tot een noordoostelijke stroming lijkt het nu toch niet te komen. Als het deze week enkele nachten gaat vriezen, zal dit een gevolg zijn van nachtelijke uitstraling. Dat we ook winterse neerslag te zien krijgen wordt wel een iets groter. Hoe het verder gaat met deze eerste aanzet van wat kouder weer in november daar kun je alleen maar naar gissen. Waarschijnlijk wordt het volgende week weer wat zachter. Dit gebeurt bijna altijd na een wat koudere fase in november. In de klimaatgeschiedenis is niet een winter te vinden die voor het midden van deze maand is begonnen. Heel vroeger toen het klimaat nog een stuk kouder was is dit wel waarschijnlijk wel gebeurd. Je leest dan, de winter duurde van november tot april. Gisteren heb ik in het historische gedeelte van de Leeuwarder Courant de berichten over de zeer strenge winter van 1947 dat nu op Internet nog gratis te bekijken is doorgebladerd. Hierbij valt het op, dat sensatie verhalen die er toen genoeg moeten zijn geweest niet werden aangedikt. Hoog uit een artikeltje dat men het IJsselmeer is overgefietst. Of dat men op de fiets een bezoek had gebracht aan een van de Waddeneilanden. Wel berichten dat er veel drijfijs dat in de Noordzee moet hebben gelegen. En dat de temperatuur van het zeewater aan het einde van deze winter ver onder het vriespunt moet hebben gelegen. Met als gevolg dat de dooi in het voorjaar heel traag op gang kwam. Hierbij vraag ik mij af wanneer de grote kranten van Nederland dit Friese voorbeeld gaan volgen. Wie wil zien hoe hard het op het ogenblik in Scandinavi√ę vriest die kan hier klikken. En ten slotte nog twee links over Groenland. Fijne maandag en tot morgen. Johan Effing.  

Een superstorm van windkracht 12 of meer met windsnelheden ver boven orkaankracht. Het klinkt als de omschrijving van een Amerikaanse orkaan, maar in werkelijkheid gaat het om een storm die onderweg naar Nederland is. Althans, dat beweert weerkundige Piers Corbyn van het Britse weerbureau Weather Action. Volgens hem doet deze superstorm ergens tussen 24 en 27 november Nederland en een groot deel van Noordwest-Europa aan. Hoe serieus moeten wij deze onheilstijding eigenlijk nemen? Weerman Piet Paulusma bijvoorbeeld, neemt het bericht van Corbyn uiterst serieus; anderen omschrijven de Brit als 'mad scientist'. De superstorm: een serieus fenomeen of pure bangmakerij?

'Netwerk', maandag 12 november om 20.25 uur op Nederland 2.


Het koufront trok gistermorgen in verschillende gedeelten over onze streek.

Hier naar de pagina met sneeuwhoogten in Europa.

Vooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.
Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer.
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Achter deze link een plekje waar basisscholen sites kunnen vinden voor de leerlingen.

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
H
et mij gelukt om de prachtige keurenfoto's die ik van de Gemeente Dinkelland heb ontvangen toe te voegen aan de pagina over de strijd tussen de klootschieters van Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog Egbert van Hattem. Journalistieke Producties.
Weblog Mariette Effing.  KoorEnZo    
Koken met Carol Effing: Hofstad  Radio. (Goor)  

Klik hier voor de WeerOnline buienradar
Klik hier voor de actuele radarbeelden.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl