Weercijfers van Donderdag 13 December 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2007-12-13  
 4.4  
 -4.7  
 -6.8  
 droog  
 4.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 h
 5
 nno
 1041
 1041
 85

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Bijzonder rustig weer en hier daar een knipoog van de zon. Alleen als het opklaart wat vorst.

Losser 13 December 2007 08.11 uur.

De afgelopen nacht hebben enkele opklaringen er voor gezorgd dat de temperatuur voor het eerst in deze maand de temperatuur tot onder is vriespunt gedaald. Dit klein beetje vorst deed mij vanmorgen terug denken aan mijn kinderjaren toen we nog op klompen liepen. Na de eerste vorst in december renden we s’morgens naar een waterkuil voor het vee in een weide waar door de eerste vorst op het water een heel dun laagje met ijs was ontstaan. We zetten er een van onze klompen op het dunne laagje ijs en keken of de klomp er ook doorzakte. De volgende ochtenden deden we dit opnieuw. Tot dat het zover was dat de plas hield en we op het ijs konden spelen. In de komende nachten zou het weer iets harder en langer kunnen gaan vriezen. Want de temperatuur pluim zag er vanmorgen toch iets kouder uit dan gisteren. Want het zal ook nu nog wel gebeuren dat na twee nachten vorst van vijf graden ondernul er zicht een ijslaag van vier a vijf cm vormt waarop men kan staan op ondergelopen weilanden. Heel wat keren zijn we toen met een paar natte voeten thuisgekomen dat we door het ijs zakten. Deze herinneringen staan is schril contrast met het bericht dat ik in de late namiddag op het scherm zag verschijnen.
'Noordpool binnen zes jaar ijsvrij' Een gedetailleerd klimaatmodel voorspelt dat er vanaf 2013 zomers helemaal geen ijs meer rond de Noordpool drijft. Het team van oceanograaf Wieslaw Maslowski (Naval Postgraduate School, Monterey, VS) gebruikte gegevens van de periode tussen 1979 en 2004 voor zijn scenario. Eerdere modellen, die een ijsvrije Noordpool voorzien vanaf 2040, rekenen de situatie volgens Maslowski niet gedetailleerd genoeg door. Ze onderschatten met name de hoeveelheid warm water die vanuit de Stille en de Atlantische Oceaan richting de pool stroomt, zei hij op de bijeenkomst van de American Geophysical Union, waar hij zijn resultaten presenteerde. Daardoor smelt het ijs van onderaf weg. De enorme afname van het ijsoppervlak van de afgelopen zomer had het model echter niet voorzien. "Als je dat in overweging neemt, zou je kunnen zeggen dat onze voorspelling voor 2013 nu misschien al te conservatief is gebleken", verklaarde Maslowski tegen de BBC. Zo ver wilde Peter Wadhams van de Britse Universiteit van Cambridge niet gaan, maar hij zei. 
Eerst twijfelde ik nog aan het bericht, maar toen dit bericht ook in het journaal van 20.00 uur ook al werd genoemd. Was er geen twijfel mogelijk. De stortvloed van negatieve berichten over het klimaat worden al maar groter. Het doet me daarom goed dat een lid van onze vereniging het VWK de klimaatconferentie op Bali bijwoont en er op de VWK site verslag van doet. Hier enkele foto’s van de inversie en de gevolgen er van boven onze hoofden. Tot morgen, Johan Effing


Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl
Naar de uitgebreide site met sneeuwberichten in Europa.
Hier kunt u nu ook klikken voor de actuele verkeersinformatie.

Weer vooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.
Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer.
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.

Achter deze link een plekje waar basisscholen sites kunnen vinden voor de leerlingen.

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
H
et mij gelukt om de prachtige keurenfoto's die ik van de Gemeente Dinkelland heb ontvangen toe te voegen aan de pagina 
over de strijd tussen de klootschieters van Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties.

Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   

Koken met Carol Effing Hofstad  Radio. (Goor) 
 

Klik hier voor de WeerOnline buienradar
Klik hier voor de actuele radarbeelden.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl