Weercijfers van Maandag 17 December 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2007-12-17  
 1.3  
 -2.5  
 -4.4  
 -0.4  
 droog  
 1.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 h
 10
 no
 1038
 1036
 74
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Temperatuur om het vriespunt of iets er boven. Komende nacht alleen vorst als het opklaart.

Losser 17 December 2007 08.14 uur.

Vanmorgen heb even moeten nadenken hoe zal ik vanmorgen dit weerpraatje beginnen. Moet ik beginnen te vertellen dat boven het vaste land stroomopwaarts in oostelijke richting op de satelliet foto veel bewolking heb gezien. Of moet ik beginnen met toch een bijzondere waarneming die ik gisteren heb gedaan. Dit laatste hangt toch wel een beetje met het jaargetijde. Samen met mijn vrouw zijn we de afgelopen week snipverkouden geweest en hadden de hele voorraad zakdoeken vuil gemaakt. Daarom zijn deze op zondag gewassen en heb ze bij het prachtig zonnige winterweer buiten aan de waslijn opgehangen. Toen ik uurtje later ging kijken, opdat moment stond het kwik een graad boven nul, hingen alle zakdoeken stijf bevroren aan de waslijn. Wat was er dat moment gaande? Het dauwpunt is gistermiddag onder nul gebleven. Een fenomeen waar in het verleden al heel veel over is geschreven. Er is wel eens ijsaangroei waargenomen bij een temperatuur van meer dan vijf graden boven nul. Dit hangt meestal samen met de vochtigheid en de helderheid van de luchtsoort. Daarom heb ik vanmorgen naar de pagina over de ijsaangroei van het KNMI maar eens een link gemaakt. Aan deze grafiek is gisteren, maar ook vanmorgen bijna niets veranderd. Zoals deze zaterdag door de KNM er Ger-Jan Oldenborgh werd behandeld. Er wordt nog steeds vanuit gegaan, van de vorst die wordt verwacht voor midden Nederland goed is voor een ijsdikte van 4 a 5 cm Hier wil ik nog wel aan toevoegen dat er nu stroomopwaarts toch vrijhttp://www.weerstationlosser.nl/weatherlink/DewPointHistory.gif veel bewolking aanwezig is. Daardoor zal vandaag de temperatuur in de buurt van het vriespunt of iets er boven blijven schommelen. Mocht het in de late namiddag dan weer helder worden dan kan het de komende opnieuw flink gaan vriezen. De makers van de ijsbanen doen er dan ook goed aan in deze situatie de satelliet foto‚Äôs goed in de gaten te houden. Want hierop is prachtig te zien, dat er vanuit het oosten opklaringen op komst zijn. Hier hoeft men geen duur 06 nummer te bellen. Deze link is hieronder op deze pagina ook te vinden onder het kopje laatste bewolkingsbeeld., Sat 24.nl  Veel succes met het onderspuiten van de banen. Tot morgen, Johan Effing  

Van een meteoroloog Tijmen de Boer ontving ik de heldere uitleg over het bevriezen van wasgoed aan de waslijn bij een temperatuur van even boven het vriespunt:
Als we rond het vriespunt leven en het dauwpunt ruim onder nul is maar de temperatuur boven nul, kun je door verdamping (wat energie kost) toch lager uitkomen en water weer bevriezen. De Tw, de nattebol temperatuur is dan onder nul. Het zogenaamde "nattebol effect" speelt dus de beslissende rol, het effect dat er ook voor zorgt dat natte handen op de fiets veel sneller koud zijn. Juist met wind gaat dat goed omdat dan de verdamping en dus de afkoeling goed op gang komen.


Klik hier voor de pagina naar het dauwpunt van dit moment.

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl
Klik hier ook voor de buienradar.
Weer vooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.
Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer.
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland
.

Naar de uitgebreide site met sneeuwberichten in Europa.
Hier kunt u nu ook klikken voor de actuele verkeersinformatie.

Competitie programma 2007- 2008 senioren Vooruit Losser.
Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties.
Weblog: Mariette Effing 
KoorEnZo   

Koken met Carol Effing Hofstad  Radio. (Goor)  

Klik hier voor de WeerOnline buienradar
Klik hier voor de actuele radarbeelden.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl