Weercijfers van Vrijdag 14 Maart 2008

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2008-03-14  
 11.3  
 1.3  
 -1.1  
 6.7  
 0.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 7.1
 h
 15
 west
 1003
 1009
 51

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst nog kans op wat regen. Mocht de zon vanmiddag nog even mee gaan doen dan stijgt de temperatuur opnieuw tot boven tien graden.

Losser 14 Maart 2008 08.20 uur.

Laat ik maar vanmorgen maar direct met de deur in huis vallen. Vanaf maandag staan we aan het begin van een vrij lange periode met koud weer. Vrijwel alle weerkaarten die nu al bijna tot aan het eind van de maand reiken kleuren in meer of mindere mate blauw. Het afgelopen winterhalf jaar is de kleur blauw op de weerkaarten steeds buien onze grenzen gebleven. Nu iedereen met volgend weekend Pasen in het vooruitzicht op milde temperaturen rekent gaat de natuur net een heel andere kant op. Dat deze trend er nu zo uitziet is toch de verdienste van de wetenschap die op allerlei manieren tracht de geheimen aan de natuur te ontfutselen. Aan de koudere lucht die vanaf maandag van hogere breedten op ons afkomt, heeft ook wel enkele bijzondere voordelen. Deze lucht is in het vroege voorjaar altijd bijzonder helder en schoon. Het is maar waar je de voorkeur aan geeft. Aan mooie heldere en frisse lucht, of aan een vervuilde luchtsoort van 15 of 20 graden die met een zuidoosten wind van het vasteland wordt aangevoerd. Voordat we in deze frissere lucht terecht komen lijken hier de hemelsluizen van zaterdag op zondag wagenwijd open te gaan. De meeste regen lijkt zoals de computers al een paar dagen berekenen in een strook over het zuiden van het land naar het alpengebied toe te vallen. Klik hier op het meteogram voor Losser waarop ook mooi de gang van de temperatuur van volgende week te zien is. In deze tijd van het jaar worden op veel basisscholen projecten voor de leerlingen opgezet over het weer en het klimaat. Als er heel uitgebreid project is op een school worden er wel eens meteorologen maar ook weeramateurs uitgenodigd om iets over het weer en het klimaat te vertellen. Ook ondergetekende heeft enkele uitnodigingen ontvangen om wat vragen op een basisschool te komen beantwoorden. Hierover staat nu op de site van MeteoConsult een heel leuk artikel. Gisteren zijn hier zoals verwacht weer heel wat berichten voorbijgekomen over het weeralarm van eergisteren. Als de meteorologen van het KNMI getwijfeld hebben over het wel of niet uitgeven van een weeralarm, dan hebben ze een juiste beslissing genomen. Ook een weeralarm blijft een verwachting. Hierbij moet je dan altijd meenemen dat het weer ook de meteorologen nog kan verrassen. Gelukkig is het goed afgelopen. Schade aan de economie is dan slechts een bijwerking van het weer. Klik hier voor een van de berichten die ik tegen kwam. Alleen om aan de oproep gevolg te geven om niet op de fiets te stappen ging mij veel te ver en kwam bovendien een beetje komisch op mij over. Tot morgen, Johan Effing  

Klik hier voor een pagina met speciale links waar basisscholen gemakkelijk informatie kunnen vinden.Klik hier voor de nieuwe site van Eddy Oude Voshaar Dinkel fotograaf.
Gevoelstemperatuur. Buienradar.

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar.  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl
Klik hier ook voor de buienradar.
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer.
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.

Naar de uitgebreide site met sneeuwberichten in Europa.
Hier kunt u nu ook klikken voor de actuele verkeersinformatie.

Competitie programma 2007- 2008 senioren Vooruit Losser.
Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties.
Weblog: Mariette Effing 
KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstad  Radio. (Goor)
 

Klik hier voor de WeerOnline buienradar
Klik hier voor de actuele radarbeelden.Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl