Weercijfers van Zondag 19 April 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-04-19  
 18.3  
 4.9  
 0.6  
 12  
 droog  
 9.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 nno
 1019
 1021
 45
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Iets minder wind dan gisteren en enkele overdrijvende wolkenvelden. Weinig verandering in temperatuur.

Losser 19 April 2009 08.22 uur.

Vanmorgen vlak voor zonopgang scharrelde er wat bewolking rond aan het zwerk die later toen de zon te voorschijn kwam helemaal was verdwenen. Een blik op het laatste satellietbeeld leerde me dat we ons dicht bij de rand van een groot bewolkings gebied bevinden boven midden Europa dat schijnbaar nog een overblijfsel is dat enkele dagen geleden flinke hoeveelheden regen heeft gebracht in het zuiden van ons land. Een echte bedreiging voor het weer van vandaag is dit niet maar deze bewolking zou er wel voor kunnen zorgen dat het iets minder zonnig wordt dan gisteren. In grote lijnen gaan de weermodellen er van uit dat we een droge week tegemoet gaan. En dat de temperaturen deze week naar boven en naar beneden geen extreme waarden laten zien. In het midden van de week wordt de kans op wat regen even wat groter door een weinig actieve storing boven midden Europa. Er zouden dan enkele druppels regen kunnen vallen. Maar in grote lijnen verandert niet zoveel. De wind blijft meest aflandig waardoor de droogte voortduurt. In verband met de huidige april droogte heb ik vanmorgen even de droogste, natste en warmste lente opgezocht. Want je weet natuurlijk nooit waar deze droogte op uit kan draaien nu het klimaat de laatste jaren zo vreemd doet en als maar de neiging heeft om warmterecords te produceren. De natste lente is nog altijd die van 1979 met 268 mm . Voor de droogste lente moeten naar het jaar 1900 toen er maar 73 mm viel. De op een na droogste lente kwam voor in 1996 met 81 mm . Ten slotte, de warmste lente was die van 2007 met een gemiddelde temperatuur van 11.2 graden.(normaal 8.6 graden) Deze extremen zijn allemaal op te zoeken op deze pagina.
Het aantal bezoekers dat de poll heeft ingevuld over de klimaatverandering links onder aan op deze pagina valt me tot nu toe erg tegen. Nog maar 36 bezoekers hebben er aan meegedaan. Als we dit vergelijken met de gemiddeld 1000 bezoekers per dag die site bezoeken is dit erg weinig. Fijne zondag en tot morgen.

Weerbericht vaak verkeerd begrepen. (Volkskrant)

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Wedstrijd schema competitie 2008 - 2009 Vooruit Losser
Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

Legenda
 
De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden electromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen electromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.

U ziet hier dus geen wolken.

Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitsverandering, trekrichting en treksnelheid.

 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl