Weercijfers van Maandag 20 April 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-04-20  
 20.6  
 2.6  
 -1.5  
 12.9  
 droog  
 13.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 ono
 1024
 1021
 27
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Het droge en zonnige weer houdt onverminderd aan.

Losser 20 April 2009 08.13 uur.

Da droogte die nu al bijna de hele maand duurt lijk deze hele week aan te houden. Verantwoordelijk zijn hiervoor hogedrukgebieden ten noorden en noordoosten van ons. Depressies leven zich uit voornamelijk op zuidelijke breedten. Vooral de onderste helft van de laars van ItaliŽ lijkt deze week volle lading regenwater te krijgen. Droge april maanden komen hier vaker voor. Wie hier graag iets meer over wil weten die kan hier klikken. Dan even zoeken en je komt er vanzelf achter. Wij spreken pas vaneen echte droogte periode als er in twintig dag geen regen valt. Je zou hiervoor natuurlijk een andere definitie kunnen gaan hanteren. In de overzichten op deze site gebruiken we twee definities.
Gistermiddag scharrelde er wat bewolking rond aan het zwerk. Deze was gistermiddag prachtig te volgen door de grote ramen van de kapel in het klooster Frenswegen (Niedersachen) waar onze dochter haar medewerking verleende als dirigent aan een concert van een kinderprojectkoor bestaande uit Nederlandse en Duitse koren. Onze belangstelling ging natuurlijk uit omdat daar een van onze kleinzoons hierin meezong. Het tweede deel van dit concert vond plaats op de eeuwenoude binnenplaats van het klooster. Dit was een heel aparte belevenis hoe jonge kinderen liederen ten gehore brachten tussen eeuwen oude muren.
Vandaag zal er wat minder bewolking zijn dan gisteren. De temperatuur zou daardoor wat hoger kunnen uitkommen dan gistermiddag en het zou me niet verwonderen dat hier en daar in de bebouwde kom de 20 graden wordt gehaald.
Gisteren is er in Twente een stookverbod ingesteld dit in verband met de heersende droogte met het gevaar van natuurbranden. Vanmorgen kreeg ik een vraag op het scherm van iemand uit Losser met een vreemde vraag. Zo nu en dan komt er over Losser een kleine luchtballon met daaronder een brandend iets. Het lijkt ons iets voor een onderzoek, misschien wel voor het weer? Zo ook afgelopen donderdag of vrijdagavond deze ging zeer laag over Losser. We zijn zeer benieuwd wat het is en waar deze voor dient? Misschien dat een van de lezers hier een antwoordt op kan geven. Ik heb een dergelijke ballon nog nooit gezien. Tot morgen, Johan Effing

http://www.grensbelevenis.nl/nl/tops/kloster-frenswegen/

http://www.mariette440.web-log.nl/

Klik hier voor een grote overzicht foto van de kinderkoren tussen de eeuwenoude muren van het klooster.

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Wedstrijd schema competitie 2008 - 2009 Vooruit Losser
Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

Legenda
 
De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden electromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen electromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.

U ziet hier dus geen wolken.

Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitsverandering, trekrichting en treksnelheid.

 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl