Weercijfers van Donderdag 23 April 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-04-23  
 16.2  
 3.2  
 -1.3  
 9.6  
 droog  
 7.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 noord
 1023
 1022
 44
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Geleidelijk oplossen van de bewolking waarna we een zonnige middag tegemoet gaan.

Losser 23 April 2009 08.26 uur.

Vanmorgen waren er in ons land flinke temperatuur verschillen. In het zuiden van Noord Brabant en een klein gebiedje langs de west kust daalde de temperatuur zelfs op ooghoogte tot net onder het vriespunt. Gisteravond dreef hier bewolking binnen van een front noordoostelijk van ons. Op sommige plaatsen heeft het hieruit zelfs even licht geregend. De uitstraling viel hierdoor weg en de laagste temperatuur van mijn station bedroeg 7.4 graden. De verwachting is dat door de stijgende luchtdruk en de april zon de bewolking oplost en dat we een zonnige middag tegemoet gaan. De middagtemperatuur kan daarbij nog oplopen naar een graad of achttien. Dinsdagmorgen heeft het op tien cm hoogte boven het gras op de Vliegbasis Twente-3.2 graden gevroren. In de meeste weerberichten werd dit niet genoemd. Alleen de weerman van radio oost die noemde het even. Op genoemde Vliegbasis heeft het tot nu toe in deze bijna recordwarme april maand aan de grond zeven keer gevroren. Dit is toch wel even het vermelden waard. 
Of april zijn zomerse dag nog krijgt wordt nog spannend omdat het weer begin volgende week wat wisselvalliger wordt. Misschien dat er nog een warme dag in zit nu het er toch op begint te lijken dan ons weer dan toch meer uit het zuiden of zuidwesten naar ons toekomt. De neerslagkansen kunnen dan ook groter worden.

Vanmorgen kreeg ik een overlijdensbericht op het scherm van de bekende Internetsite Meteonet voorheen de Weercourant. Deze site was in de tijd toen we nog via het telefoon modem het Internet op gingen een van de mooiste weersites van Nederland waaraan veel weergeÔnteresseerde veel plezier hebben beleefd. De site was in die tijd een prachtig voorbeeld hoe het weer via het Internet kon worden gepresenteerd. De beide webmasters stoppen er nu mee omdat bij hun de inspiratie en tijd ontbreekt. Wanneer de site van het net verdwijnt, is nog niet bekend. 
Uit eigen ervaring ervaar ik zelf dat er heel wat tijd in gaat zitten om een site het een beetje actueel te houden. Tot morgen, Johan Effing

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Wedstrijd schema competitie 2008 - 2009 Vooruit Losser
Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

Legenda
 
De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden electromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen electromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.

U ziet hier dus geen wolken.

Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitsverandering, trekrichting en treksnelheid.

 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl