Weercijfers van Zondag 03 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-05-03  
 15  
 5.1  
 2.7  
 11.2  
 0.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.1
 helder
 13
 W
 1023
 1021
 55

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Weinig of geen zon en vooral vanmiddag enige tijd regen. Morgen meest droog.

Losser 3 Mei 2009 07.50 uur.

Gelukkig zijn er nog weeramateurs die de mijn berichten goed lezen. Vrijdagavond heb ik een fout gemaakt die wel even genoemd mag worden en die gisteren ook in mijn dagelijkse weerpraatje stond. De uitkomsten van de beide april maanden 2007 en 2009 had ik niet goed overgenomen uit de database van mijn computer. Hierin stond duidelijk in dat ze met het 24 uur gemiddelde gelijk waren geŽindigd. In de correctie die ik hier over binnenkreeg stond bovendien dat april 2009 0.04 graad warmer is geweest dan april 2007 Maar in honderdsten van graden rekent mijn programma niet. Maar er schijnen toch sites te zijn die dit wel doen, die zijn dan gekoppeld aan de sites van het KNMI. April 2009 is hier dan toch net iets warmer geweest 0.04 graden! Niet veel maar toch. Voor alle duidelijkheid ik heb het hier over de reeks van de Vliegbasis Twente.
Nu we aan de meimaand zijn begonnen lijkt net als in 2007 het gedaan te zijn met de hogedrukgebieden boven het noordoosten van Europa. Met als gevolg dat we een meer wisselvallige periode tegemoet gaan. Ons weer komt dus weer uit de meer vertrouwde hoek, het zuidwesten. Vanmiddag krijgen daardoor we een eerste front over ons heen met enkele mm regen.  Hierop zou wel eens een erg frisse nacht kunnen volgen. Morgen lijkt het droog te blijven met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Maar dinsdag kunnen we het best iets binnen plannen. Want het zou een groot deel van dag wel eens kunnen gaan regenen. Naar het weekend toe lijken de temperaturen weer omhoog te gaan maar erg stabiel ziet het er allemaal niet uit. We gaan na de prachtige april maand nu duidelijk toch een meer wisselvallige periode tegemoet. Maar de IJsheiligen lijken niet van plan zijn ons met een bezoek te vereren. Tot morgen, Johan Effing

Voor wie het nog niet gelezen heeft, op de site van het KNMI staat een prachtig artikel over weerman Hans de  Jong uit Gorredijk waar we als oudere weeramateurs zulke prachtige herinneringen hebben.

26 gewonden na blikseminslag op een voetbalveld.


Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.

U ziet hier dus geen wolken.

Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.

 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl