Weercijfers van Maandag 04 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-05-04  
 14.8  
 2.9  
 0.1  
 9.4  
 droog  
 6.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 W
 1024
 1022
 43
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanochtend veel zon. Vanmiddag kleine buienkans. Morgen waarschijnlijk een regenachtige dag.

Losser 4 Mei 2009 08.15 uur.

Gisteren zijn hier nogal wat berichten binnengekomen dat het weerstation van Vliegbasis Twente geen data meer door geeft. Over de informatie die ik hier heb over ontvangen blijkt het niet aan het weerstation zelf te liggen dit schijnt goed te functioneren. Dat zo velen hierop  reageren is een goed teken, want het is nog steeds niet zeker dat het weerstation zal blijven voortbestaan nu de basis is gesloten. Want het is echt een uniek platteland station met heel weinig invloed van de stedelijke bebouwing. Door zijn gunstige liggen worden hier vaak de laagste temperaturen van ons land gemeten. Enkele jaren geleden is Vliegbasis Soesterberg gesloten. Enige tijd later verdween daar ook het weerstation. Als het weerstation van de Vliegbasis zou verdwijnen zou dit een groot verlies zijn voor meteorologisch Nederland. Bij het KNMI heb ik wel eens geÔnformeerd hoe lang het weerstation nog zal blijven  bestaan maar hier konden ze mij geen antwoordt op geven.
De verwachting voor vandaag ziet er goed uit. In een berekening staat dat de zon vandaag bijna 8 uur zou kunnen schijnen. Maar omdat we ons in erg schone koude polaire lucht bevinden zou vanmiddag een stapelwolk kunnen uitgroeien tot een lichte bui. Het kan op zijn hoogst 15 a16 graden worden. Morgen een heel ander plaatje. Bijna een zonloze dag en er kan eindelijk eens regen van betekenis gaan vallen, als alles uit komt. In de tweede helft van de week komen we onder een zuidwestelijke stroming te liggen die iets warmere lucht gaat aanvoeren. De temperaturen kunnen dan weer oplopen naar 20 graden. De IJsheiligen die ons vroeger nog wel eens met een bezoek wilden vereren blijven voorlopig buiten beeld. De laatste keer dat het hier in de eerste helft van mei flink heeft gevroren was in 1996. Tot morgen, Johan Effing


De brem doet het dit jaar niet zo goed als in vorige jaren. Waarschijnlijk hebben de enkele nachten met strenge vorst deze winter flinke schade aangericht aan deze mooie struik. Want op vele plaatsen staan dit voorjaar kale struiken.

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl