Weercijfers van Dinsdag 05 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-05-05  
 14.2  
 7.6  
 7.1  
 10.9  
 0.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.5
 helder
 12
 SSW
 1017
 1017
 63

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmiddag wat lichte regen. Ook morgen nog kil en het blijft ook dan niet droog.

Losser 5 Mei 2009 08.17 uur.

Begin mei liggen de maximum temperaturen normaal rond 16 graden. Een waarde die we al enkele dagen niet meer halen. We zijn dus duidelijk na de zeer warme april in een koelere fase terecht gekomen. De verwachting is dat we na vandaag uit dit dalletje omhoog zullen kruipen. Doordat de stroming meer naar het zuidwesten draait komt en er lucht naar ons toe komt met temperaturen die in het weekend tot bijna 20 graden zouden kunnen oplopen. Maar puur zonnig en droog weer zit er niet in, omdat storingen die in deze zuidwestelijke stroming meetrekken af en toe wat regen kunnen brengen. Licht wisselvallig dus. Of de 20 mm die vanmorgen tot maandag op de GFS neerslagkaarten staat ook werkelijk naar beneden komt dit moet ik nog zien. De natuur is zo langzamerhand wel aan een paar dagen met flink wat regen toe. Omdat ik de indruk krijg dat in de loop van de volgende week de luchtdruk boven ScandinaviŽ wel eens weer omhoog zou kunnen gaan wat een voortzetting van de droogte zou kunnen gaan betekenen.
In 1945 begonnen we pas bevrijd, aan een  serie prachtige mei dagen waarbij de temperatuur op 13 mei zelfs opliep naar bijna 31 graden. Later in de maand volgde er een zeer kille en natte periode. Ik kan me nog herinneren dat met het zuiveren van een bos in de buurt waar we toen woonden zich nog een achtergebleven Duitse soldaat schuil zou houden. De militairen die het bos doorzochten droegen hierbij nog dikke winterjassen. Ze vonden niets. 

Van
regioleider Auke Hoekstra heb ik het verzoek gekregen de leden er aan te herinneren dat er donderdag avond bij RTV Oost weer een regio bijeenkomst is. Tot morgen, Johan Effing

Overzicht bevrijdings weer KNMI


Plaatje dat ik vanmorgen binnenkreeg van Mattie van der Valk gemaakt tijdens de laatste open dag op de Vliegbasis op 21 juni 2003 Van het station komen al enkel dagen geen data meer binnen. De oorzaak hiervan moet bij de provider liggen volgens een meteoroloog van het KNMI waar ik gisteren dit bericht heb ontvangen.

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl