Weercijfers van Donderdag 07 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-05-07  
 17.8  
 7.9  
 3.4  
 13.1  
 droog  
 8.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 12
 SSW
 1014
 1015
 56
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Door stroomstoring vanmorgen later. Het weer, af en toe zon en en meest droog.

Losser 7 Mei 2009 09.42 uur.

Door de regen van gisteren 15.5 mm is de maandsom hier opgelopen naar 16.5 mm . De natuur kan nu gelukkig weer een poos vooruit. De grote verschillen tussen de modellen in de neerslag berekeningen van gistermorgen voor onze omgeving zijn nu van de kaarten verdwenen De meeste neerslag wordt nu rond het weekend vooral in Frankrijk en het Alpengebied verwacht, later krijgt Spanje er ook iets van mee. De temperaturen blijven vooreerst zeer gematigd. Omdat in en na het weekend de luchtdruk ten noorden van ons omhoog gaat. Waardoor op de middellange termijn de wind weer omgaat naar het noordoosten. Of het ook een aanloop wordt naar een nieuwe periode met droog weer dat moet nog worden afgewacht. Echt warm meiweer lijkt er niet aan te komen, vooral als in een later stadium luchtdruk stijgingen boven Groenland in het spel mee gaan doen. Morgen kan er eerst nog enkele mm vallen. Maar in het weekend blijft het meest droog zo lijkt het nu.
Bijzonder veel regen viel er in mei 1980, zoín 170 mm . Bijzonder droog was mei 1989 met 8 mm . Dit was de zonnigste meimaand ooit met 300 uren zon. Kan mij van de klootschieters banen nog herinneren dat deze toen zo hard waren als tijdens een vorstperiode.
Het weerstation Twente draait nog steeds niet voor de volle 100% Er zijn sites waar wel waarden zijn te zien zijn, maar op de site van het landelijk weerkantoor staat nog niets. De storing is al op de eerste mei begonnen. Het lijkt dus geen gewone storing te zijn.
Vanavond komen de weeramateurs van het VWK weer eens bijeen in Hengelo op de oude vertrouwde locatie. Aanvang 19.30 uur.

De afgelopen weken ben ik volop bezig geweest de zomer pagina te vernieuwen over de weerhistorie vanaf 1706 De pagina is een heel stuk breder geworden en het kan zijn dat deze daarom niet meer op alle computerschermen meer past. Ook heb ik er een toelichting bij geschreven, want je kunt door in sommige cellen met schuine cijfers te klikken leuke artikelen ophalen van desbetreffende zomer. De links naar de pagina moet ik nog aanpassen. Tot morgen, Johan Effing

Klimaatverandering is tijdsschaaldiscussie!

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl