Weercijfers van Vrijdag 08 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-05-08  
 18.2  
 6.1  
 3.6  
 12.6  
 1.6  
 regen hagel onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4
 helder
 17
 SSW
 1011
 1014
 50

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag halen we de 20 graden niet. Flink wat wind en vanmiddag kans op een flinke bui.

Losser 8 Mei 2009 08.18 uur.

Hoe moet ik vanmorgen beginnen met alles wat er gisteren en vanmorgen is gebeurd. Juist op het moment dat je het weerpraatje selecteert en het op de site wilt zetten valt de stroom uit. Weg bestand. Een uur later was de computer spontaan weer opgestart met andere kleuren langs de randen van het beeldscherm. Een deel van het bestand dat nog in “Word” stond kon ik na enkele aanpassingen toch nog op de site zetten.
Het doorgeven van de metingen van de Vliegbasis heeft men ook weer de praat gekregen na een storing van zes dagen. 
Gisteravond een uitermate boeiende regio bijeenkomst van het VWK. En het ochtend onweer van vanmorgen dat met een opvallend grote snelheid naar het noordoosten trok en hier alleen maar een paar dikke druppels naar beneden deed komen. Vooral dit laatste heeft mij aan het denken gezet. Dat zo vroeg in het seizoen een warmte onweer op de grens van de warme lucht in het oosten en de koele lucht ons schampt. Eigenlijk ben ik  hier wel blij mee. Want een soort voorgevoel en ook ervaringen uit het verleden zeggen mij dat dit geen verschijnselen zijn die aan het begin van een grote hete zomer voorkomen. Want grote zomers beginnen vaak al in mei met enkele zeer warme dagen. 
Na het maken van de nieuwe pagina over zomers uit het verleden ben ik tot de overtuiging gekomen als deze trend van warme zomers van de laatste jaren zich blijft voortzetten dan zouden we in een van volgende jaren wel eens met een heel hete zomer te maken kunnen krijgen. 
Gelukkig zijn deze signalen er nu nog niet. De berekeningen van de laatste dagen verschillen van run tot run, veel stabiliteit voor de rest van het meiweer straalt dit niet uit. Voorlopig blijven de maxima gemiddeld boven normaal uitkomen. Daardoor houden we het groeizame weertype aanhouden. Dit zijn toch allemaal goede signalen. Tot morgen, Johan Effing

De afgelopen weken ben ik volop bezig geweest de zomer pagina te vernieuwen over de weerhistorie vanaf 1706 De pagina is een heel stuk breder geworden en het kan zijn dat deze daarom niet meer op alle computerschermen meer past. Ook heb ik er een toelichting bij geschreven, want je kunt door in sommige cellen met schuine cijfers te klikken leuke artikelen ophalen van desbetreffende zomer. De links naar de pagina moet ik nog aanpassen. 

Volg de hittegolven in Pakistan

Thaise geluksballonnen in de ban

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in Tsjechië?
www.berg-poort.nl