Weercijfers van Vrijdag 22 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-05-22  
 18.3  
 3.7  
 -1  
 11.3  
 5.1  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 10.9
 helder
 16
 W
 1015
 1017
 46

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Frisser dan gisteren met een grote kans op een bui. Vanaf morgen weer oplopende temperaturen.

Losser 22 Mei 2009 08.02 uur.

Vanmorgen heb ik maar eerst even het bestand over het verleden weer van Hemelvaart bijgewerkt. Over het weer van gisteren kreeg ik enkele berichten op het scherm, van het kon niet beter. Een korte blik in de geschiedenis leert ons, dat gisteren hier langs de oostgrens de warmste Hemelvaart is geweest sinds 2003 Gistermiddag even een dreigende lucht maar een opstekende westenwind blies de bewolking weg en uit elkaar.
Met deze westenwind stroomde iets koelere lucht het land binnen waarin de temperatuur de afgelopen flink onderuit is gegaan. Op vliegbasis Twente om zes uur vanmorgen naar 4.3 graden en hier in het dorp naar 6.6 graden. Op de Vliegbasis zou de temperatuur vlak boven het gras tot het nulpunt kunnen zijn gedaald. In deze koelere lucht trekt vandaag een storing mee. In bijna alle verwachtingen staat, dat deze vandaag enkele buien zou kunnen veroorzaken misschien wel met onweer.
Deze dip van iets lagere temperaturen is maar van korte duur, want, vanaf morgen gaat de temperatuur opnieuw omhoog onder invloed van nieuwe drukstijgingen. Als het een beetje mee zit kan maandag de temperatuur in de buurt van de 25 graden uitkomen. Deze warmte wordt ook weer verdreven door een onweersstoring.
Het volgend weekend lijkt dan de temperatuur dan opnieuw omhoog te gaan. De afgelopen dagen heb ik verschillende keren berekeningen gezien die boven west Europa een blokkade tot stand lieten komen. Maar een run later zag het er weer anders uit. Het begin van de zomer van 2009 komt daardoor nog niet goed in beeld.
Wel is het zo dat het tekort aan neerslag nog lang niet is weggewerkt. En uit de berekeningen valt af te leiden dat dit volgende week ook niet gaat gebeuren. Wel zou er dinsdag plaatselijk een onweersbui kunnen vallen. De tendens voor een droge warme zomer blijft dus voorlopig een heel reŽle optie die in het veranderende klimaat past. Tot morgen. Johan Effing

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zevendagenverwachting voor Losser en omgeving

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl