Weercijfers van Zondag 24 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-05-24  
 23.5  
 6.5  
 3.5  
 16.3  
 droog  
 14.9  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 W
 1017
 1019
 28
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag en morgen meidagen met een gouden randje?

Losser 24 Mei 2009 08.39 uur.

We hebben er deze maand vrij lang op moeten wachten. Maar vandaag en of morgen komt de temperatuur dan toch boven 25 graden uit. Daardoor groeit mei langzaam door een vrij warme maand.  Want ook gisteren ging de temperatuur in de bebouwde kommen maar ook op het platteland ruim over de 20 graden heen. Dat betekende voor de meeste plaatsen de negende warme dag van mei wat normaal is voor een meimaand.
Het grootste aantal warme dagen produceerde mei 1947 1917 en mei 1990 ieder met 20 warme dagen. Mei 1947 bracht het zelfs tot 8 zomerse dagen en zelfs een tropische dag. De laatste keer dat we in mei de tropische grens van 30 graden hebben overschreden was in 1992 toen er op 14 mei een temperatuur is afgelezen van 31.4 graden. In 1961 en 1983 kwam de temperatuur in mei maar een keer boven de 20 graden uit. De meeste tropische dagen vier, kwamen voor in 1922 Hieruit blijkt dat het vroeger in mei ook wel eens een flink heeft gezomerd.
De weerkaarten van vanmorgen zagen er bijzonder goed uit. Ze laten juist in de aanloop naar het Pinksterweekend precies net ten noorden van ons een sterk hogedrukgebied tot ontwikkeling komen dat voor een heel mooi Pinksterweekend zou kunnen gaan zorgen. Gisteren heb ik al in sommige weerpraatjes gelezen dat het wel eens 30 graden zou kunnen worden. Maar ik denk dat we beter kunnen afwachten waar de kern uiteindelijk met Pinksteren terecht komt. Mocht de kern het bijvoorbeeld boven de Britse eilanden terecht komen dan gaat er bij ons de wind van zee waaien en wordt er frisse lucht aangevoerd.
Nu naar het weer op de koste termijn. Vandaag en morgen prachtig mooi zomerweer. Morgen later op de dag gaat de lucht werken en worden er enkele misschien wel zware onweersbuien vanuit het zuidwesten verwacht. Kijkend naar de neerslag berekeningen op de GFS kaarten zou het wel eens mee kunnen vallen. Ze hebben maar enkele mm berekend. Iets dat toch wel een beetje in het beeld past van mei tot nu toe. Na maandag wordt het wel een heel stuk frisser. Tot morgen, Johan Effing

Noodweer AustraliŽ
http://www.zie.nl/playlist/noodtoestand


Begin van een meidag met een gouden randje?

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zevendagenverwachting voor Losser en omgeving

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl