Weercijfers van Maandag 13 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-07-13  
 23.3  
 12.3  
 9.5  
 17.8  
 droog  
 11.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 9
 zzw
 1012
 1012
 45
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij warm en flinke zonnige perioden en maar een kleine kans op een bui.

Losser 13 Juli 2009 08.00 uur.

Na het passeren van een stevige plensbui rond half zes gisteravond kwam de zon door en liep het kwik nog op naar bijna 21 graden. De plensbui had een rianrate van 76.8 mm . Alles bij elkaar kwam er gisteren toch nog weer 5.7 mm naar beneden. Het juli totaal is daardoor opgelopen naar 72 mm .
Na de plensbui ben ik nog even langs de oostgrens gefietst. Overal was het kletsnat en stonden plassen water hierdoor staat er alles weelderig bij. In de volkstuin dreigen zelfs de vroege aardappelen te verrotten door het natte weer en hier en daar zijn al sporen te zien van de aardappelziekte. Vanmorgen heb ik nog even de droogte plaatje bekeken van juli 2006 Je ziet dan duidelijk het grote verschil tussen een zeer droge julimaand met een hittegolf en de vele juli regen van de laatste dagen.
Zoals dat ook wel eens in een lange hete zomer gebeurd veranderd er deze week niet zoveel in de  grootschalige luchtdruk verdeling boven West Europa en het aangrenzende zeegebied. Wat nog het meest opvalt dat de luchtdruk de komende tijd onveranderd hoog blijft boven Groenland. Samen met depressies boven of westelijk van de Britse eilanden stroomt er daardoor voordurend koude lucht de oceaan op. Deze lucht bereikt ons dan via een grote omweg. Deze opgewarmde polaire maar zeer schone lucht gaat hier deze week voor enkel prachtige dagen zorgen met heerlijke temperaturen tegen de 25 graden aan. Met buien lijkt het de komende dagen mee te gaan vallen. Vrijdag lijkt een onweerstoring alweer een eind te maken aan de oprisping van de zomer van 2009
Ook het afgelopen weekend bereikten me weer vragen waar kan ik het best op vakantie gaan in Nederland of in Zuid Frankrijk. Mijn advies is al je een mobile vakantieganger bent zoek een camping op in het zuiden van Frankrijk. Zuidelijk van de Mont Ventoux ben je meestal verzekerd van vrij warm weer. Is het niet prachtig om daar het weer in Nederland te volgen zoals wij dat in de jaren tachtig en negentig ook altijd deden in de tijd van Jan Pelleboer en Hans de Jong. De stem van deze beide populaire weermannen staan in mijn geheugen gegrift toen we op campings in het zuiden van Frankrijk stonden via de Wereldomroep als het weer in Nederland tegenviel. Tot morgen, Johan Effing

22 prachtige onweersplaatjes op site van Wettercentrale.

Leuk filmpje Nederlands Kampioenschap Klootschieten  (You Tube)  

Verschillende filmpjes Klootschieten Noord Duitsland

 

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl