Weercijfers van Dinsdag 21 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-07-21  
 26.7  
 9.7  
 7  
 19.1  
 droog  
 7.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 zzw
 1015
 1008
 41
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag mooie zomerdag. Zou het onweer en het aantal mm vanavond en vannacht mee gaan vallen?

Losser 21 Juli 2009 08.08 uur.

Dat we vandaag de 60e warme dag tegemoet gaan van dit seizoen is zeker. Hiermee doet 2009 het bijzonder goed met warme dagen (+ 20graden) vergeleken met andere jaren. Alleen de jaren 2003 en 2007 deden het tot gisteren nog net iets beter. In totaal zijn er in de reeks maar zes jaren geweest die tot gisteren meer warme dagen hadden. Daarmee slaat 2009 toch wel een bijzonder goed figuur. Want echt koud is het deze zomer dat de kachel aan moest nog niet geweest. Als we het lijstje van warme dagen bekijken dan zijn de meeste van deze warme dagen gemiddeld voorgekomen na het jaar 2000 Op deze twee links is het optreden van het aantal warme dagen mooi af te lezen. Klik hier voor het hele overzicht tot 1894 (vierde kolom)
Duidelijk is uit deze cijfers af te lezen dat het toch langzamer warmer aan het worden is. Hier hoef je al lang geen klimatoloog of wetenschapper meer te zijn. Hierbij vraag ik mij af als we een luchtdruk verdeling in een zomer zullen krijgen net als in 2003 en 2006 hoe warm het dan zou kunnen worden. Grote vraagtekens die bij het zien van deze trend op je af komen. Want toeval kan dit niet meer zijn zoals in jaren 1947 en in 1959 of nog verder teug in 1895
Wat er vandaag op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse waar ik als deelnemer prachtige herinneringen aan heb in 1956 en morgen met het weer gaat gebeuren is nog ook omgeven door vraagtekens. Kreeg vanmorgen enkele berichten binnen dat het met de onweersbuien en de neerslag die hieruit vanavond of vannacht zou kunnen vallen nog wel eens mee zou kunnen meevallen. Er zijn ook berekeningen dat het maximum morgen hier langs de oostgrens nog wel eens dicht bij de 25 graden terecht zou kunnen komen. De verwachtingen op wat langere termijn zagen er in de berekeningen van gisteren en ook vanmorgen weer er wat beter uit. Misschien wordt augustus 2009 wel de warmste maand van de drie zomermaanden. Het wordt vandaag genieten van de mooie zomerdag en het volgen van de berichten over het weer van vannacht en morgen. Tot morgen, Johan Effing

Enkele leuke weerfilmpjes  Bron: Weerforum - You Tube

Klik hier op het tijdelijke weblog dat Mariette Effing deze week gaat verzorgen tijdens het festival 17 tot 26 juli 2009 EUROPA CANTAT in Utrecht.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl