Weercijfers van Woensdag 22 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-07-22  
 26.8  
 17.3  
 16.7  
 21.3  
 6.3  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.1
 helder
 11
 zzw
 1004
 1006
 53

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij warm met vooral vanmiddag enkele buien. Ook morgen zal het aandeel van de zon niet erg groot zijn.

Losser 22 Juli 2009 08.04 uur.

Gisteren konden we weer een zomerse dag bij schrijven. Dit betekende voor de bebouwde kom en ook het platteland alweer de negende zomerse dag van deze maand. Hiermee is het gemiddelde van zeven zomerse dagen dat normaal is voor juli al ruim overschreden. Met een 24 uur gemiddelde van 17.9 graden is juli ten opzichte van normaal (17 graden) ook een vrij warme maand aan het worden. Het onweer van gisteravond bracht hier 6.3 mm neerslag. Waarmee het juli totaal nu op 85.5 mm staat. Voor juli staat bijna 69 mm in de normalen. Hiermee is dit een bijzonder groeizame maand aan het werden. Alles staat er dan ook prima bij.
Gisteravond eindelijk weer eens een onweer in de donkere uurtjes. Er waren enkel bijzonder zware slagen. Vroeger toen ik als kind nog in een oud huis woonde kon je bij zulke donderslagen de ramen en deuren in de sponningen horen rammelen. Een echt zwaar was het toch onweer niet. Het bracht hier maar 6.3 mm neerslag. Dit hadden de meteorologen gisteren toch vrij goed gezien. Dat het allemaal nog wel eens mee zou kunnen vallen.
Hoe gaat het nu verder. Mijn indruk is dat de kaarten er wat beter uitzien en dat we in het of na het weekend opnieuw enkele zomerse dagen tegemoet kunnen zien. Maar een echte omslag naar bijvoorbeeld een droogte periode of een kleine hittegolf lijk het niet te worden want er werden vanmorgen nogal wat depressies op verkeerde plaatsen berekend. Aan het einde van de maand werd er boven het noorden van de Noordzee zelfs een depressie berekend van 995 hPa. Dit zijn toch geen signalen voor stabiel en mooi zomerweer.
Gisteren kwam ik na het lezen van een tip op het weerforum op een nieuwe weersite Weerplaza terecht. Een vreemde naam die mij niet zo veel zegt. Dit is opvolger die de weinig opvallende oude site van Weathernieuws die ik als weeramateur vrijwel nooit hebt bezocht. Deze nieuwe site is echt een openbaring. Vooral de 15 daagse verwachtingen springen er uit. Deze men laat zien op het oude patroon van diagrampapier. De weerkaarten zijn wat minder. Deze hadden wel iets groter mogen zijn. Het is maar een site voor het gewone publiek heb ik begrepen. Heb de site bij de favorieten gezet. http://www.weerplaza.nl/15daagseverwachting/ Tot morgen, Johan Effing

Klik hier op het tijdelijke weblog dat Mariette Effing deze week gaat verzorgen tijdens het festival 17 tot 26 juli 2009 EUROPA CANTAT in Utrecht.


Bijgesloten een Vierdaagse plaatje uit 1956 Op de eerste dag haalde de temperatuur de 20 graden. Donderdag was de warmste dag 24 graden.
We hadden samen met een peloton mariniers 600 a 700 km getraind. De marsen stelden toen niet veel meer voor. Geen enkele blaar. Het kruisje is zoekgeraakt.
Er waren ook mariniers bij die vrijdags het kruisje in een vijver gooien. Deze werden gedwongen als opleiding de Vierdaagse mee te lopen.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl