Weercijfers van Donderdag 23 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-07-23  
 19.9  
 14.3  
 12.8  
 16.8  
 19.8  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.9
 helder
 9
 west
 1003
 1006
 72

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Frisser dan gisteren en nu en dan wat regen.

Losser 23 Juli 2009 08.23 uur.

Met de ruim 10 mm van gisteravond en vannacht, is de julisom hier opgelopen naar 95.5 mm . Het lijkt er nu toch op dat we hier deze maand ook gemakkelijk de 100 mm gaan halen. Op veel andere stations is dat nu al het geval. Dat we hier boven uit zouden komen lag wel een beetje in de lijn van de verwachtingen. In vorige weerpraatjes heb ik hier al eens iets over geschreven.
Het wordt de vierde julimaand sinds de eeuwwisseling dat dit gaat gebeuren. Dit past dan mooi in het beeld dat met het warmer worden van het klimaat er in wisselvallige zomers en meer regen gaat vallen. Warme lucht kan immers meer vocht bevatten. Al er dan in een zomer koude polaire lucht naar het zuiden stroomt zoals dit de laatste weken frequent gebeurd heb je in de atmosfeer de poppen aan het dansen. Want de wind blaast nu al sinds 6 juli rond een sturende depressie in de buurt van het Noordzee gebied uit het zuidwesten. Boven het Middellandse zeegebied wordt er dan wel eens lucht worden aangevoerd van het Noord Afrikaanse continent wat daar dan zoals dat nu ook gebeurd aanleiding geeft tot bijzonder hoge temperaturen. Dit is een spel in de atmosfeer dat heel normaal is.
Vanmorgen zag ik op een van de kaartje dat een waterbom zo noemt men dat op de weerforum wel eens juist ten zuidoosten van ons naar het noordoosten trekt. We hebben vandaag dus geluk dat een gebied met zware buien net langs onze oostgrens voorbij trekt.
De komende dagen verandert er niet zoveel in het beeld van deze wisselvallige zomer. In het weekend zorgt een rug van hoge druk voor iets ander weer. Waarbij de 25 graden grens weer in zicht komt. Later kan dan de wisselvalligheid weer groter worden.
De laatste dagen krijg ik van alle kanten fotoís toegestuurd . Daar was vanmorgen ook een adres bij van Twentenaren die  filmpjes over het weer op You Tube hebben gezet.
Het is jammer dat hier in Losser of eigenlijk in heel Twente nergens geen goede weer webcam staat opgesteld. Hiermee lijken we in Twente toch wel een beetje achter te lopen. Bij mij zijn geen adressen bekend van een weerwebcam in Twente.
Gisteren heb ik van de map actueel enkele links verplaatst naar de map algemene links. Mocht U er eentje missen dan hier even klikken. Het ligt in de bedoeling dat ik nog meer links ga verplaatsen die niet in de map actueel horen te staan.
Daar zal ik jullie dan over informeren. Tot morgen, Johan Effing

Klik hier op het tijdelijke weblog dat Mariette Effing deze week gaat verzorgen tijdens het festival 17 tot 26 juli 2009 EUROPA CANTAT in Utrecht.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl