Weercijfers van Vrijdag 24 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-07-24  
 21.2  
 13  
 12  
 16.3  
 24.8  
 regen hagel onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 6.5
 helder
 13
 zzw
 1011
 1013
 57

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag en morgen kunnen er nog enkele buien vallen. Zondag wordt een mooie droge en vrij warme dag.

Losser 24 Juli 2009 08.05 uur.

Door de plensbui van afgelopen nacht van 6.3 mm is de juli som hier nu opgelopen naar bijna 112 mm Hiermee zit deze maand nog lang niet in de top tien van natte juli maanden. Dan zullen er tot 31 juli nog heel wat mm naar beneden moeten komen. De twee natste juli maanden die hier in reeks staan zijn juli 1993 met 207 mm en juli 1980 met 191 mm . In 1993 is hier op 25 juli een etmaal hoeveelheid gevallen van 61.5 mm . Dit was geen plaatselijke bui, maar in een groot deel van Twente kwam het toen tot wateroverlast. Het gebeurde op een vrijavond rond elf uur in de avond tijdens een bijzonder zwaar onweer. Nadien heb ik het nooit meer zo hard zien regenen.
In juli 1980 waren we aan het werk op de in aanbouw zijn de wijk het Imenhof van oudsher een van de laagste gelegen gedeelten van de gemeente Losser. De bodem bestaat daar uit een soort leem. Vlak voor de bouwvakvakantie kwam er op 20 juli 1980 52 mm naar beneden waardoor het bouwterrein veranderde in een binnenzee omdat de afwatering niet in orde was. Nooit vergeet ik het getrek met de zware spackspuit machine van de ene woning naar de andere waar we als stukadoor mee moesten leren werken. Verschillende keren ben in thuisgekomen helemaal onder de klei. We zeiden op het werk toen tegen elkaar, nog even volhouden want vrijdag krijgen we vakantie. Het waren arbeidsomstandigheden om nooit weer te vergeten. Dit waren ook zomers die je niet met deze zomer kunt vergelijken. Veel te koel en bijzonder nat.
Vandaag zijn er enkele lichtpuntjes. Want het begint er nu toch wel een beetje op te lijken dat we na vandaag en morgen het natste gedeelte van deze maand achterons laten. Vooral zondag lijkt een mooie droge dag te worden met veel zon en tegen 25 graden aan.
Wat me vanmorgen verder opviel dat begin augustus de luchtdruk boven Europa en ScandinaviŽ omhoog lijkt te gaan. De vooruitzichten voor heel lange termijn zien er hierdoor toch wat beter uit.
Gisteren ben ik door Paul Scholten getipt dat er Twente toch wel een paar webcams staan opgesteld. Ze staan in Enschede centrum en de  Universiteit Twente Ook kreeg ik van Paul een adres van een filmpje wat er gebeurd als er een bliksem in een boom slaat. Zijn advies is dan ook, ga tijdens onweer nooit onder een boom staan. Tot morgen, Johan Effing
 

Winter in ArgentiniŽ  Bron: Weerwoord Forum, You Tube

Klik hier op het tijdelijke weblog dat Mariette Effing deze week gaat verzorgen tijdens het festival 17 tot 26 juli 2009 EUROPA CANTAT in Utrecht.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl