Weercijfers van Zondag 26 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-07-26  
 23.7  
 8.4  
 5.4  
 18.3  
 droog  
 9.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 zzw
 1023
 1019
 41
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag veel zon vrij warm en droog. Ook na vandaag blijvende weersverbetering.

Losser 26 Juli 2009 08.05 uur.

In de bebouwde kom is het niet gelukt maar op Vliegbasis Twente daalde de temperatuur de afgelopen nacht weer eens onder tien graden. Aan de grond werd zelfs een temperatuur gemeten van  6 graden. De afgelopen nacht is daardoor de koudste geworden van deze maand. Na een week met bijzonder veel neerslag 65.5 mm gaat Pluvius vandaag eindelijk een dagje met vakantie.
Dat juli daardoor een  bijzonder natte maand aan het worden is hoef ik niemand niet meer te vertellen. Gisteravond was de maandsom opgelopen naar 139.2 mm en is daardoor terecht gekomen in de top tien van natte julimaanden. In totaal heb ik het deze maand op tien dagen horen onweren tegen vijf dagen normaal in deze maand. Het betekende de meeste dagen met onweer sinds 1985 Vandaag zal waarschijnlijk ook het aantal zonuren dat voor deze maand normaal op bijna 188 uur staat worden overschreden. We maken dus een juli maand mee de bijzonder goed in het nieuwe klimaat past. Gemiddeld tot nu toe bijna een graad te warm. Veel te nat. Veel te veel dagen met onweer. En nu wordt de maand ook nog zonniger dan normaal. Geen wonder dat er alles prachtig bij staat. De weilanden liggen er bijzonder sappig bij. De maÔskolven in de snijmaÔs zijn al duidelijk te zien. Een geweldige meevaller voor de  geplaagde melkveehouderij.
Het kan eigenlijk niet op want vanmorgen zag ik ook nog dat de temperatuur deze week op drie dagen in buurt van 25 graden gaat uitkomen. Dit zal dan morgen woensdag en zaterdag moeten gaan gebeuren. Pluvius lijkt de afgelopen week een groot deel van zijn kruit hebben verschoten. Want het aantal mm zou nog wel eens mee kunnen vallen.
Vergeten heb ik nog te vermelden dat de Dinkel ondanks de vele regen van de afgelopen week nog lang niet buiten haar oevers staat. Wanneer dit de laatste keer in een zomer is gebeurd dat weet ik niet. Op deze pagina is hierover nog een oud grafiekje te vinden. Fijne zondag en tot morgen. Johan Effing

Een van de bezoekers aan deze site heeft vrijdag een onweersbui gefilmd. Geluid aanzetten.

Klik hier op het tijdelijke weblog dat Mariette Effing deze week gaat verzorgen tijdens het festival 17 tot 26 juli 2009 EUROPA CANTAT in Utrecht.

Gisteren na de beklimming van de Mont Ventoux door de wielrenners kon ik het niet laten een van de plaatjes op zoeken van de plek waar we zulke mooie herinneringen aan hebben.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl