Weercijfers van Vrijdag 07 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-07  
 30.3  
 18.2  
 17.2  
 23.4  
 droog onweer  
 9.9  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 no
 1018
 1016
 34
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst nog zeer warm. Later vanmiddag kans op onweer. Morgen onbetrouwbaar weer maar een heel stuk koeler.

Losser 7 Augustus 2009 08.26 uur.

De afgelopen nacht is de temperatuur vrij hoog gebleven. Op de registratie van Vliegbasis Twente was van morgen te zien dat daar een laagste temperatuur was af te lezen van 18.3 graden. Hier tussen de woningen in dorp Losser was het zelfs een beetje koeler 17.4 graden. Dit zijn zeer wonderlijke verschillen die je in elk jaargetijde tegenkomt. Normaal koelt het op het platteland meer af, maar af en toe zie je ook het omgekeerde. Vanmorgen ben ik daarom eens met het oude nog steeds onvervangbare Meteo Dos programma weer eens in het archief gedoken op zoek naar zeer warme nachten. Heb het programma laten zoeken naar minima van 20 graden of hoger. Dit zijn tropennachten en die komen lang niet in elke zomer voor. Vanaf 1894 kon het programma 13 minima vinden van 20 graden of meer. Op deze computer heb ik nu twee klimaatreeksen staan van de Vliegbasis Twente en van Weerstation Losser. Het ene is een platteland station en dat van mij is een station met een sterk tuineffect.
Het boeiende is nou, of het nu weerkaarten zijn die je elke dag kunt bekijken die steeds weer anders zijn maar ook de gemeten waarden van de stations verschillen elke dag weer van elkaar.
Daarom vinden er nu ook onderzoeken plaats naar de grote verschillen in temperatuur op het platteland en in de steden. Daarvoor worden aspirant meteorologen op een bakfiets vol met meteorologische apparatuur de steden ingestuurd om dit te onderzoeken. Of het nut zal hebben ik weet het niet. Maar ik zou toch wel eens de registraties willen. Klimaat of energie voordelig bouwen daar lijkt men in Nederland nog nooit van gehoord te hebben.

Vandaag misschien wel de laatste zeer warme dag van deze zomer. In de namiddag of avond bereikt ons een front dat het weer een zeer onbetrouwbaar karakter zou kunnen geven omdat het niet erg actief lijkt te zijn. We moeten dus maar gewoon afwachten wat er zal gaan gebeuren. En natte fase van het weer in deze augustus maand lijken we niet tegemoet te gaan. Want hogedrukgebieden blijven de hele volgende week een stempel op het weer drukken. Tot, Morgen, Johan Effing

Op uitgebreide schaal sneeuwval aan de rand van het Noordpool gebied.

Warme 2e helft van 2009 ?

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl