Weercijfers van Maandag 10 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-10  
 23.8  
 13.9  
 12.9  
 18.5  
 droog  
 5.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 noord
 1017
 1015
 41
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een aardige vrij warme dag met vooral vanmiddag wat zon. De regen bereikt ons niet voor de avond.

Losser 10 Augustus 2009 07.54 uur.

Ook vanmorgen keken we hier langs de oostgrens weer tegen laaghangende bewolking aan. Koud was het niet, ruim 16 graden. Een temperatuur waardoor de gewassen in de volkstuin op volle snelheid door blijven groeien. Door de regen van de afgelopen dagen ziet er alles fris en groen en weelderig uit. Wie het frisse groen van dit moment eens wil vergelijken met hoe de natuur er uit zag aan het eind van de hete juli maand van 2006 die moet hier maar eens klikken
Gistermorgen stonden de spelers die deel namen aan de jaarlijkse persoonlijke wedstrijd om het clubkampioenschap klootschieten toch wel even raar te kijken dat het begon te regenen. Tien minuten van te voren hadden de meeste nog vlug even naar de beelden van de neerslagradar gekeken en deze was helemaal schoon. We werden niet drijfnat maar het was toch weer een leuke verassing. De commentaren waren natuurlijk niet mals. Het was gewoon lichte regen en geen motregen. En het was natuurlijk vreemd dat de radar dit niet op tijd had gezien. Of de oude toren van Losser de radar heeft afgeschermd, dit lijkt me sterk. De baan was overigens goed bespeelbaar en de persoonlijke wedstrijd verliep sportief en zeer succesvol.
Gisteravond mailde me een meteoroloog van het KNMI dat deze regen om 10.00 uur zichtbaar werd op de radar.  En vanmorgen las ik in een bericht van weer andere meteoroloog dat de radar van de de Bilt in onderhoud isÖ.
Gisteren de 77e warme dag van dit jaar En daardoor staat 2009 t/m vandaag met een warmteproductie op een 40e plaats. Een plek waar je toch met gemengde gevoelens naar lijkt. Je kunt een zomer in Nederland op nogal wat verschillende manieren bekijken. Als het een beetje meezit, krijgen we er deze week nog hele serie warme dagen bij. Want de verwachting is dat op alle dagen deze week de maxima ruim boven 20 graden blijven uitkomen. Zaterdag zou de temperatuur aan de voorkant van een nieuwe depressie tot boven 25 graden kunnen oplopen. De wisselvalligheid houdt dus aan.
Het wachten is op een restant van een tropische storm uit het Caribische gebied die hier de bordjes kan gaan verhangen. Deze willen begin september bij ons nog wel eens een aanzet geven tot een stabiele warme periode. Tot morgen, Johan Effing

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl