Weercijfers van Dinsdag 11 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-08-11  
 23.3  
 14.2  
 12.4  
 18.2  
 3.3  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.1
 helder
 9
 west
 1017
 1018
 55

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen kans op wat regen. Pas later op de dag kan de zon te voorschijn komen. Morgen lijkt de minste dag van de week te worden.

Losser 11 Augustus 2009 08.01 uur.

Gisteren steeg de temperatuur in de bebouwde kom weer eens tot boven 25graden. Op de Vliegbasis bleef het ruim 1.5 graad frisser. Voor de bouwde kom is de maximum temperatuur sinds 1 januari nu op 28 dagen op 25 graden of hoger uitgekomen. Op de Vliegbasis bedroeg het aantal zomerse dagen vanaf 1januari 25 stuks. Hier kan ik als bijzonderheid nog aan toevoegen dat deze maand hier langs de oostgrens over de eerste tien dagen ongeveer 2 graden naar boven afwijkt. De eerste decade van augustus zit er dus al weer op en aan het eind van deze week laten we ook de Hondsdagen alweer achterons.
Het wachten is nu eigenlijk op een mooie na zomerse stabiele periode. Deze wil na een wisselvallige zomer nog wel eens voorkomen. Maar er zijn nog geen tekenen dat dit zal gaan gebeuren. Het wachten is op restanten van tropische stormen uit het Caribische gebied. Er zijn tussen Afrika en Amerika verschijnselen die er op duiden dat er een tropische orkaan zou kunnen ontstaan. De storm is nog niet echt geboren maar de naam (Ana) ligt al op de bureaus van de meteorologen. MeteoConsult heeft hierover al een leuk verhaal op het web geplaatst.

Vandaag doet de karavaan van RTV Oost Losser aan. Dat ze deze week komen zal wel te maken hebben met het jaarlijks dorpsfeest het Bruegheliaansfestijn. Carrie ten Napel heeft mij gevraagd om hier wat opnames mogen maken van weerstation Losser. Dit zal vanmorgen rond de klok van twaalf gebeuren. Wat ze me wil vragen dat weet ik niet, maar een voorspelling voor het komende weekend daar waag ik me niet aan. Want die lijkt nogal nat uit te zien als ik naar de berekeningen kijk van de neerslag computers. RTV Oost heeft een bijzonder goede weerman in dienst die vast op deze vraag een antwoordt zal kunnen geven . Voor het bezoek van Carrie heb ik wat spullen bij elkaar gezocht hoe wij als weeramateur voor het digitale tijdperk met onze hobby omgingen. Daarvoor heb ik wat oude instrumenten bij elkaar gezocht. Het oude nostalgisch houten weerhutje heb ik even een flinke schoonmaakbeurt gegeven. Of het een tv of radio reportage wordt dat weet ik niet. Hoe laat het wordt uitgezonden dat weet ik ook (nog) niet.
Ten slotte nog dit.
De laatste dagen heb ik nog al wat foto's ontvangen. Allemaal gebruiken dat kan niet. Maar ik wil alle inzenders bedanken voor de moeite. Wel blijven opsturen want er zitten vaak heel mooie opnames tussen. Tot morgen, Johan Effing

Er zijn websites of kranten die het verschil tussen de Zuid en Noordpool niet weten

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl