Weercijfers van Woensdag 12 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-08-12  
 20.3  
 13.7  
 11.9  
 17.4  
 2.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.9
 helder
 9
 west
 1018
 1016
 84

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag lijkt het weer mee tevallen. Regen blijft waarschijnlijk beperkt tot enkele mm. Later in de week weer warmer.

Losser 12 Augustus 2009 08.09 uur.

De dag van gisteren zal ik niet snel vergeten. Juist tijdens een live interview dat ik gisteren had met radio oost barste er een plensbui los. Er kon schijnbaar niet even niet even worden gewacht tot het droog was om het programma niet in de war te brengen. Het was best wel een sensatie om dit in de stromende regen onder aan de omroep twee geleende paraplus doen. Heb samen me de interviewer nog even op de oude manier de neerslag gemeten. Het is jammer dat dit niet gefilmd is. Dan hadden we het op de ouderwetse manier het meten van de neerslag zoals ik dat al bijna 40 jaar doe eens voor de ogen van de camera kunnen doen. Heb nog getracht om het interview in uitzending gemist terug te vinden dat is mij nog niet gelukt.
Het bezoek van de tv ploeg kwam veel minder uit de verf. Er werden opnames in de uitzending weggelaten die we toch graag terug hadden willen zien. Dat dit niet is gebeurd daar heb wel ik begrip voor. Maar het moet ook allemaal zo snel gebeuren dat men toch schijnbaar belangrijke dingen vergeet of niet belangrijk genoeg vindt of het gevoel er (nog) niet voor heeft. Maar het was toch best weer eens een leuke dag die je niet weer vergeet.
Op een tiende van een graad na is gisteren de temperatuur in de bebouwde kom niet tot 25 graden opgelopen. Op het platteland bleef het zoals gewoonlijk enkele graden frisser, maar dit is normaal in dit soort situaties. Maar dit geeft wel aan dat we toch met een zeer uitzonderlijke zomer bezig zijn. Ondanks dat het vaak regent, valt het op dat het toch vaak mooi weer is. Men heeft hier de definitie ADS of mooi weerdagen voor gevonden. In deze zomer zijn er door de software van de site al 26 van de mooi weer of ADS dagen (14e kolom) berekend. Wie wil weten hoe dit wordt berekend die kan hier klikken.
Ook vandaag lijkt het weer erg me te vallen. Meer dan enkele tiende van mm worden er niet verwacht.
Gisteren gaf ik nog aan dat het de minste dag van de week zou worden. Hier twijfel ik nu toch een beetje aan. Later in de week vooral zaterdag worden we weer overspoeld door een golf van warme lucht. Die dan weer door een paar onweersbuien wordt gevolgd. Dit ritme van de zomer lijkt nog even door te gaan want in de loop van de volgende week lijkt dit nog een keer te gaan gebeuren. Tot morgen, Johan Effing

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl