Weercijfers van Maandag 17 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-08-17  
 23.3  
 10.5  
 6.8  
 17  
 0.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.6
 helder
 10
 west
 1014
 1014
 61

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Normaal augustus weer met vanmiddag kleine kans op een lichte bui. Woensdag en donderdag worden zeer warme dagen.

Losser 17 Augustus 2009 08.16 uur.

Of het een tik was van een weeramateur dat weet ik niet, maar in de tijd dat ik nog werkte op de bouw en we vakantie kregen zette ik aan het einde van de laatste werkdag altijd een emmer met water naast de specie kuip waar we het stukadoors gereedschap in opborgen. Na de vakantie, de laatste jaren drie weken in de tijd dat ik nog werkte, was ik dan altijd nieuwsgierig hoeveel water er uit de emmer was verdampt als deze wekenlang in een kelderkast had gestaan. Meestal was deze emmer meer dan half leeg. Hier moet ik elk jaar weer aan denken als de vakanties zijn afgelopen. Hierdoor wist ik dat de verdamping in de natuur een zeer belangrijke rol speelt.
Gistermiddag kwam ik een collega volkstuinder tegen. En hij zei tegen mij, Johan kun je niet voor een buitje regen zorgen. Door de krachtige zuid westelijke stroming en de hoge temperaturen moet de verdamping voor deze tijd van het jaar de laatste dagen toch bijzonder hoog zijn geweest. Een cijfer, van hoeveel mm er het afgelopen weekend is verdampt dat kan ik er niet bijzetten. Het neerslagcijfer voor augustus bedraagt hier langs de oostgrens nu 46 mm. Van de bijna 60 mm die er normaal valt is dus hier dus al een belangrijk deel naar beneden gekomen. Door hier te klikken kan men zien hoeveel neerslag er in Nederland in augustus naar beneden is gekomen.
Regen van betekenis wordt pas verwacht in de nacht van donderdag op vrijdag als een onweerstoring een eind maakt aan de misschien wel de warmste dag van dit zomerseizoen. Want de verwachting van de meeste berekeningen is dat donderdag de temperatuur dan ruim boven de 30 graden uitkomt. Sommige berekeningen gaan er al vanuit dat woensdag hier langs de oostgrens al 30 graden kan worden. We gaan dus een bijzonder interessant weerweekje tegemoet. Vandaag en morgen eerst mooi open weer met heel fijne temperaturen van 20 graden of iet hoger. Tot donderdag avond blijft het meest droog. Vrijdag is dan de zoveelste oprisping van deze zomer dan weer voorbij. Tot morgen, Johan Effing

(Door gebruik te maken van de automatische vertaal functie van Google die gratis wordt aangeboden in ruil voor een Gmail accuont is het mogelijk Russische en buitenlandse sites te bezoeken en te lezen. Op de site van GisMeteo is een schat aan artikelen te vinden over het weer van een van de grootste landen van onze aardkloot)

Russische kijk op onze zon (Automatisch vertalen door Google mogelijk)

Elk voorjaar ring van smeltend ijs in het Baikalmeer (Ook automatisch vertalen mogelijk door Google)

Vuurbal gefilmd in BelgiŽ  Bron: Weerwoord

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl