Weercijfers van Donderdag 20 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-20  
 35.2  
 15.3  
 11.9  
 24.8  
 droog  
 8.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 14
 zzo
 1017
 1012
 27
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Zeer snel oplopende temperaturen tot meer dan 30 graden. In de tweede helft van de middag gevolgt door windstoten en onweer.

Losser 20 Augustus 2009 07.49 uur.

Klik hier voor de uitleg van een weeralarm

Vanmorgen heel vreemde temperatuur verschillen. In Zuid Limburg om half zeven 23.9 graden. Op de Vliegbasis Twente 18.5 graden. En nu komt het: Op weerstation Losser maar 15.3 graden. Een heel andere minimum temperatuur die gisteravond voor ons gebied op de weerkaart in het acht uur journaal te zien was. Het is duidelijk een hoeveelheid extreem warme lucht nu aanwezig boven het zuiden van het land heeft ons nog niet bereikt. De temperatuur zal vanmorgen dan ook als een speer naar boven gaan en vlak voor dat het front zal gaan passeren tot ruim boven 30 graden zijn opgelopen. Of het hier 34 of 35 graden gaat worden dat moet ik nog zien omdat het met flink wat wind gepaard gaat. Hoe de buien zich zullen gaan gedragen is gewoon afwachten. Het zou bij een paar windstoten kunnen blijven.
Maar het zou ook met zeer zware windstoten gepaard kunnen gaan zoals in de augustus maand van 1965 toen frontpassage hier in de buurt duizenden bomen ontwortelde en in Enschede de daken van enkele flats waaiden. Of ik vandaag nog wat informatie over deze zomerstorm kan terugvinden dat weet ik nog niet. Want we krijgen vanmorgen een timmerman en een stoffeerder over de vloer.
Na vandaag zomert het gewoon door. In het weekend komt een deel van de warmte nog even terug. Het begint er nu wel op te lijken dat augustus de warmste zomermaand gaat worden. Gisteren heb ik geprobeerd met het oude meteo programma alle dagen meteen temperatuur hoger dan 35 graden uit de reeks te voorschijn gehaald. Of het lukt om dit te laten zien dat weet ik niet. Klik hier maar eens.
Bert de Jonge is weer aan gekomen op zijn werkplek op het Sakhalin eiland (oost SiberiŽ). Hij stuurde me een foto van een onweerscomplex boven Moskou.  Ze mochten daar niet landen, wel op een ander vliegveld. Buiten het toestel gekomen stonden ze meteen tot de enkels in het water. Het weer op het Sakhalin eiland is grijs en koel zo schrijft Bert van de andere kant van de wereld. Hij mist na de eerste dag daar al het warme Nederlandse zomerweer. Tot morgen, Johan Effing

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl