Weercijfers van Vrijdag 28 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-28  
 21.9  
 10.9  
 10.4  
 16.8  
 regen  
 6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 19
 zzw
 1010
 1012
 35
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Frisser dan gisteren met zo nu en dan een spat regen. Vooral morgenmiddag grotere buienkans.

Losser 28 Augustus 2009 08.05 uur.

Gisteren zijn we weer een poos bezig geweest met de plannen voor de herinrichting van de computerkamer. Het is de bedoeling dat er een nieuw bureau komt de staan waar de rand apparatuur van de computer zoals scanner een heel ouderwetse printer die het nog steeds doet op komt te staan. Wat mij nu begint op te vallen dat je steeds minder ruimte nodig heb nu alles wordt opgeslagen op steeds groter wordende harde schijven die je niet nodig hebt. Het maken van een back-up van de weerbestanden en het familie archief is een heel stuk eenvoudiger geworden. Het kan allemaal op enkele USB sticks worden weggezet. Je kunt het bijna in een luciferdoosje opbergen. Een grote externe harde schijf heb ik daarvoor niet meer nodig. Als alles gereed dan kan ik vanuit de kelder waar het zelfs bij een hittegolf lekker koel blijft weer verhuizen naar de computerkamer waar ik weer zelf beter kan volgen.
Ondanks dat dit een mooi zomer is geworden is een hittegolf uitgebleven. Of er moet nog eentje in september aan zitten te komen. Dit lijkt niet te gaan te gebeuren, al zal de temperatuur bij de start van september dinsdag dicht bij de 30 graden uit kunnen komen. Daarna lijkt het wel redelijk weer te blijven. Maar de kansen op nog meer zomerse dagen worden dan snel kleiner. Omdat een westelijke stroming dat toch wat krachtiger lijkt te worden.
Een keer is het in oost Nederland in september tot een hittegolf gekomen. Dit gebeurde in september 1919 Maar toen werden de temperaturen anders gemeten. Dit gebeurde toen drie keer per dag (puntwaarden) omdat er nog geen registrerende apparatuur beschikbaar was. Nu gebeurd dit elke tien minuten wat toch wel enige invloed kan hebben op de uitkomst van de gemiddelde etmaal temperaturen.
Vandaag en morgen blijft het frisser dan op de voorgaande dagen. Vandaag zou het wat kunnen spetteren. Morgenmiddag zou het tot een bui kunnen komen. Als dinsdagmiddag avond of nacht de warmte weer uit ons land werd verdreven lijkt er vooral in het noordwesten van het land flink wat regen te gaan vallen. De berekeningen komen voor ons gebied op maar enkele mm uit.. Morgen meer, Johan Effing

De droogte in verschillende delen van Duitsland

Klimaatverandering maakt voorspellen weer moeilijk

Wedstrijdzondagen en aanvangstijden teams Vooruit Losser competitie 2009-2010 (klootschieten)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl