Weercijfers van Vrijdag 04 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-09-04  
 17.9  
 11.5  
 11.2  
 14.1  
 0.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 7.8
 helder
 15
 SSW
 1003
 1005
 52

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Iets frisser dan gisteren en nog veel wind. Vooral vanavond en morgen buien.

Losser 4 September 2009 08.07 uur.

Gisteren een weerdag die je niet gemakkelijk meer vergeet. De dag zelf viel erg mee. Er viel bijna geen regen maar de wind schoot hier regelmatig uit naar kracht 7, dat is een harde wind. Op de Vliegbasis werd zelfs een stoot gemeten van 74 km per uur dat op het randje van kracht 9, storm. Het leukst van dit alles is, je kunt de windstoten die op de Vliegbasis Twente worden gemeten nu mooi volgen op het Internet. De gemeten windsnelheden in de bebouwde kom van Losser die zijn hier te volgen. De temperatuur kwam hoger uit dan in de verwachting stond op Vliegbasis zelfs19.5 graden hier in Losser 19.3 graden. Erg vreemd is dat de maximum temperaturen in bepaal de tijdvakken van het najaar op de Vliegbasis iets hoger zijn dan hier in de bebouwde kom. Ook gisteren weer.
Gisteravond een zeer informatieve regio bijeenkomst van het VWK in Hengelo. Onder aanwezigen waren de voorzitter van het VWK, de Heer Mees Weststrate die koers bekend maakte welke het VWK in de nabije toekomst wil gaan volgen. Er zal geprobeerd worden nauwer te gaan samenwerken met de professionele weerbedrijven. Waar toch veel van onze oudere leden werken. In het verleden verliep dit door allerlei vreemde oorzaken nogal stroef.
Ook aanwezig de oude voorzitter Ben Logtenberg van het VWK en de weerman van RTV Utrecht die nog iets vertelde over het laatste weeralarm waar zoveel commotie over is geweest.
De heer Gerard Nijman uit Losser hield een uitermate boeiende voordracht over co2 en klimaatverandering. Bij Vredestein waar Gerard werkt wordt veel onderzoek gedaan in samenwerking met een wegenbouwer en de Universiteit Twente hoe CO2 uitstoot in het verkeer kan worden beperkt.
Gisteren kwam ik er achter dat er sinds 1999 geen tropische dagen in september zijn voorgekomen.
Terwijl dit vroeger nog al eens gebeurde. In totaal is dit zeven keer gebeurd. De hoogste temperatuur ooit gemeten in september bedroeg 33 graden op 6 september 1929 Een tropische dag zit er dit jaar in september niet meer in. Wel gaat in het midden van de volgende week de temperatuur weer richting 25 graden. Maar veel hoger komt de temperatuur denk ik niet meer. Vandaag en morgen blijft het iets frisser dan gisteren. Of hier morgen een buienstraat overheen komt te liggen zoals de GFS deze voor morgen berekende moeten we maar afwachten. Tot morgen, Johan Effing

Zou hier de lange poolwinter al zijn begonnen?


Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl