Weercijfers van Zondag 13 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-09-13  
 18.6  
 9.4  
 6.5  
 13.9  
 1.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.6
 helder
 13
 N
 1022
 1019
 62

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral na de middag kans op wat zon. Na vandaag na de middag wat hogere temperaturen.

Losser 13 September 2009 08.23 uur.

Het weer zag er vanmorgen vroeg erg somber uit. Er viel een heel lichte motregen. De wind waaide zwak tot matig uit het noordwesten en het lijkt er op dat we een groot deel van deze zondag tegen een dik wolken pakket (noordzee bewolking) aan moeten kijken. De temperatuur daar was niets mis mee voor een morgen in september bijna 13 graden. Vanmiddag laat zou de zon even door kunnen komen dan zou de temperatuur net als gisteren nog rond 20 graden uit kunnen komen. Morgen lijkt het toch wat beter te worden meer zon. En de volgende dagen zou de temperatuur in de bebouwde na de middag zelfs weer op kunnen lopen richting 25 graden.
De grote neerslagsommen die gistermorgen in sommige berekeningen voor onze omgeving te zien waren, zijn zoals ik al een beetje aangaf nu verdwenen. Er zou wel wat regen kunnen gaan vallen dat is wat gespetter, waar het aardoppervlak nauwelijks nat van wordt.
Pluvius lijkt zicht heel de week gaan uitleven boven de populaire vakantie gebieden. Want bijna de hele week door worden daar grote hoeveelheden neerslag verwacht. De meeste regen gaat vallen aan de zuidkant van de Alpen. Dit hebben we allemaal te danken aan de langgerekte hogedruk blokkade ten noordwesten van ons die daar nog een groot deel van de week of misschien nog wel langer blijft liggen. Spannend weer is er dus nog lang niet op komst.
Het is de laatste tijd bijzonder rustig met artikelen over klimaatverandering. Zelfs in de nieuwsbrief van kennislink gisteravond geen enkel artikeltje over het hete onderwerp. Dit is denk ik toch het gevolg dat dit jaar het smelten van het poolijs minder snel gaat dan in vorige jaren.  Het KNMI heeft hier al een artikeltje over op haar site gezet. De hele zomer heb ik de temperaturen via de weinige kanalen die beschikbaar zijn op de ijszee gevolgd. Vaak heb ik gezien dat het daar midden in de zomer gewoon is blijven vriezen en de neerslag als sneeuw naar beneden kwam. Hier wil ik vanmorgen dan toch maar met afsluiten. Tot morgen, Johan Effing

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl