Weercijfers van Zondag 20 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-09-20  
 22.7  
 8.9  
 6.2  
 14.9  
 droog  
 5.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 N
 1017
 1020
 61
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw een fraaie septemberdag. Vanmiddag een heel kleine kans op een bui. Volgende week opnieuw hogedruk invloed.

Losser 20 September 2009 08.16 uur.

Gisteren zomers 26.2 graden in de bebouwde kom. Ook op Vliegbasis Twente werd de zomerse dag met 25 graden rond gehaald. Het was een fantastische septemberdag al ontwikkelden zich er in de namiddag toch enkele prachtige stapelwolken. Maar tot een bui is het bij mijn weten nergens gekomen. Vandaag gaat dit mooie nazomerweer nog even door. Op veel plaatsen is er de afgelopen nacht wat mist ontstaan. Als deze is verdwenen volgt er net als gisteren een heel fraaie dag. In het binnen land bestaat vanmiddag opnieuw een theoretisch kansje op een bui.
Een rondgang langs weerkaarten laat ons vanmorgen zien dat deze hele week en waarschijnlijk tot aan het einde van de maand de hogedruk invloed groot blijft. Actief weer met veel regen en wind is er dus nog niet op komst. Dit wordt waarschijnlijk uitgesteld tot begin oktober. Want vanmorgen was er opnieuw een krachtig hoog te zien boven Groenland en een depressie boven de Noorse zee en ScandinaviŽ. Maar bij de volgende run weerkaarten kan het er al weer heel anders uitzien.
Gisteren zijn er weer bijzonder veel plaatjes binnengekomen. Alle inzenders wil ik hiervoor bedanken. Er waren ook weer enkele†enkel plaatjes bij van Bert de Jonge van Russische Sakhalin eiland. Bert gaat na een verblijf van zes weken op het eiland†volgende week†zes weken met vakantie. Hij schrijft daar wel aan toe te zijn want het heeft er ontzettend veel geregend. Als hij weer terugkeert op zijn werkplek dan is misschien daar de winter alweer ingevallen. Hij schreef ook nog dat hij een nieuwe thermometer uit Holland wil meenemen. Dan kunnen we misschien weer winterse plaatjes en wat temperaturen van hem verwachten.
Gisteren heb ik van weerman Ed Aldus van buienradar een paar leuke links ontvangen. Berekeningen van de GFS zijn in een nieuw jasje gestoken en de resolutie is nog wat verfijnd.
Ook staat er een link bij naar een Russisch tv weerbericht. Je verstaat er niets van maar het is toch erg boeiend om het te volgen. En op het bekende Belgische weerforum kwam ik een link tegen naar een verhaal van iemand die bijzonder goed thuis is in de globale weer geschiedenis van de laatste 2000 jaar. Bijzonder leuk om het even goed door te lezen. De beide links met weerkaarten heb ik toegevoegd aan de pagina algemene links. Daar zijn ze dus altijd terug te vinden. Fijne zondag en tot morgen.

De Russische weerman, je kunt niets van verstaan, maar toch bijzonder boeiend.  

http://www.satreponline.org/today_06.php?width=1680&height=1050&date=2009091

http://www.meteocenter.eu/

Verhaal van iemand die bijzonder goed thuis is in de globale weergeschiedenis. (bron: weerwoord)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl