Weercijfers van Vrijdag 25 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-09-25  
 17.5  
 3.3  
 0.3  
 10.8  
 droog  
 2.2  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 5
 W
 1028
 1026
 59
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Het mooie herfstweer van vandaag houden we nog enkele dagen vast.

Losser 25 September 2009 08.13 uur.

Doordat hogedrukgebieden voorlopig van geen wijken weten duurt het rustige en zachte weer voorlopig nog even voort. In de middag kan bij voldoende zon de temperatuur enige tijd tot 20 graden oplopen. Na het weekend wordt de invloed van depressies langzaam groter. De middag temperaturen gaan dan wat naar beneden. Of dan ook direct de herfstregens beginnen daar lijkt het nog niet op. Omdat de fronten van de depressies door de resten van het hogedrukgebied aan activiteit inboeten. Later zien we vooral de luchtdruk boven ScandinaviŽ flink omlaag gaan. Waardoor het daar tot de eerste winterse perikelen van dit najaar kan komen.
Vanmorgen vroor het in een groot deel van noord ScandinaviŽ enkele graden. Op een van de webcams opgesteld bij een van meren in noord Finland was vanmorgen zelfs al wat Arctische rook te zien. Een teken dat het water in de meren al sterk warmteverlies leed. Dit zijn toch weer de krenten uit de pap die símorgens vroeg met behulp van het Internet kan en waarnemen.
Ook hier een frisse nacht. Op Twente daalde de temperatuur bij het aardoppervlak tot aan het vriespunt en aan het de verloop van de temperatuur was te zien dat er mist was ontstaan. Die in loop van de ochtend snel oplost.
Vanmorgen wil ik nog even ingaan op de temperatuur metingen in De Bilt waarover gisteren veel commotie is ontstaan. Ooit had ik in de late jaren negentig voor de verbouwing van het KNMI eens een gesprek met een meteoroloog die er al rekening me hield dat het grote nieuwe gebouw de temperatuur in de weertuin kon gaan beÔnvloeden. Als ik nu zie op fotoís die ik gisteren heb binnen gekregen dat er langs de weertuin snijmaÔs wordt verbouwd begin je toch met de wenkbrauwen te fronzen. Want uit eigen ervaring weet ik dat snijmaÔs vooral in het najaar gemakkelijk de warmte vasthoud. Meerdere keren ben ik al fietsende in de buurt van percelen met snijmaÔs bellen met warme lucht tegengekomen. Zo heeft ons biefstukje of een glas melk ook weer een prijs. Hieronder een aantal links die over de temperatuur metingen in de Biltse weertuin ben tegengekomen. Fijne dag en tot morgen, Johan Effing   

Kwaliteit temperatuurmeting De Bilt gewaarborgd

Spookverhalen over een KNMI thermometer Bron: VWK Web)

MeteoConsult over verplaatsing van KNMI thermometer

Volkskrant over de verhuizing van de thermometer

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl