Weercijfers van Zondag 27 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-09-27  
 19.8  
 2.7  
 11.1  
 droog  
 9.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 helder
 5
 N
 1027
 1025
 47

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag nog weinig verandering. Vanaf morgen langzaam een overgang naar een wat koeler weertype waarbij er ook wat regen kan gaan vallen.

Losser 27 September 2009 08.36 uur.

Ook vanmorgen is de temperatuur aan de grond weer tot aan het vriespunt gedaald. Of we de eerste grondvorst van dit najaar ook kunnen invoeren dit heb ik uit de tien minuten registratie nog niet kunnen aflezen. Maar het is er wel heel dichtbij geweest. Vorig jaar was het in september aan de grond al eerder in de maand tot wat grondvorst gekomen. Op de 20e vroor het aan de grond zelfs -2.7 graden. Door op deze link te klikken zijn de laagste minimum temperaturen te vinden die ooit eens op normale waarnemingshoogte in september zijn gemeten. De top tien van deze lage minima in september kwamen allemaal voor in de jaren zeventig of eerder. Ook hier zien we dus al duidelijk dat het klimaat begint af te wijken van vroeger. Het zijn veranderingen die niet opvallen maar ze gebeuren wel.
Bij onze buren zijn gisteren drie bomen gekapt die de temperatuur sensor símorgens van de zon afschermden. Zal me benieuwen of het tuineffect hierdoor nog veranderd. Doordat deze bomen nu zijn verdwenen kan ik de Vantage Pro iets dichter bij het huis opstellen. Voor de regenmeter is het wel gunstig dat de bomen er niet meer staan.
De afgelopen week heb ik de pagina de winters door de eeuwen heen onder handen genomen en uit gebreid met links. De pagina is nog lang niet gereed. In sommige cellen staat nu het winter gemiddelde iets vergroot en schuin aangeven met een streepje er onder.
In dat het gaval dan zit er een link achter. Over de zeer strenge winter van 1706 ben ik op het net tal van bijzonderheden tegengekomen. Meerdere keren kwam ik op een van op de boeken van Buisman terecht. Een van de delen staat zelfs helemaal op het Internet. (Google Books) Hier heb ik nog nooit iets over gelezen of gehoord. Het lijkt wel of ik overal zelf achter moet komen. Soms vraag ik me af loop ik nu voor af achter wat er allemaal over het weer op het Internet te vinden is.
Na 10 dagen zonder een druppel regen begint het nu toch wel erg droog te worden. Door het lekkere zonnetje in de volkstuin gisteren een een invasie van vlinders op de Afrikaantjes. Deze bloemen zorgen er voor dat de groente niet zo snel wordt aangetast door allerlei ongedierte.
Volgende week gaat het weer veranderen en als de verwachtingen een beetje uit willen komen dan kan er wat regen gaan vallen. Het zijn de eerste tekenen van een weerverandering naar een meer herfstig weertype dat zich volgende week gaat voltrekken. Tot morgen, Johan Effing
 

Camera aan een ballon

Vallen de eikels al voor Sint Michiel , dan snijdt de winter door lijf en ziel. (28 September Sint Michiel)

Groot aantal plaatjes stofstorm AustraliŽ

Stof uit Australie aangekomen in Nieuw Zeeland

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl