Weercijfers van Woensdag 07 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-10-07  
 20.4  
 11.3  
 11.2  
 16.3  
 5.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1
 helder
 11
 SSW
 1009
 1010
 78

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Bijzonder zacht en vooral vanavond regen. Morgen een heel stuk frisser.

Losser 7 Oktober 2009 08.10 uur.

Zomaar opeens worden we geconfronteerd met uitzonderlijke weersomstandigheden. Dat er op een ochtend in oktober een temperatuur wordt gemeten van bijna 18 graden is zeer opmerkelijk. Toen ik vanmorgen de gang maakte naar de regenmeter woei me een warme wind in het gezicht. Het was buiten warmer dan binnenshuis. Na de neerslag te hebben gemeten 5.2 mm vanaf gisteravond 20.00 dan ben je natuurlijk nieuwsgierig dat een temperatuur van 18 graden als minimum in oktober al eens eerder is voorgekomen. Het hoogste minimum wat ik tegenkwam in de oude reeks van het oude meteo DOS programma was 17 graden op 4 oktober 1966 De temperaturen die nu worden gemeten zullen vanavond laat denk ik wel lager wat lager komen te liggen als het koufront dat nu ten noorden van de Wadden ligt langzaam dichterbij komt. Daarom is er denk ik geen dagrecord van de hoogste minimum temperatuur voor oktober in de maak. Het zou wel eens het maximum van 7 oktober kunnen worden.
Onder dit weerpraatje een grafiekje van de hoogst gemeten minimum temperaturen op de Vliegbasis. Of deze vreemde ontwikkeling nieuw voedsel geeft aan de klimaat verandering daar komen we denk ik de komende tijd wel achter. Door warme adem van de restanten van de tropische depressie Greece trekt er vandaag een actief regengebied over ons land. Dat een einde aan de droogte gaat maken zo is de verwachting. De meeste regen wordt vanavond laat en na het middernachtelijk uur berekend. Wie de berekeningen van de baan van regengebieden wil volgen die kan hier op niederschlag klikken. Een ander mogelijk is door hier te klikken en vervolgens op play. Wel even opletten dat de tijden nog twee uur voorlopen door de zomertijd.
Wat al enkele dagen opvalt dat de luchtdruk boven Groenland onverminderd bijzonder hoog blijft. Wat dit voor gevolgen voor ons weer heeft dat weet ik niet om dat de kaarten er bij elke run er anders uitzien. Waarschijnlijk is, dat door deze drukverdeling een periode met te koud oktoberweer op komst is. De herfst gaat nu pas goed beginnen. Tot morgen, Johan Effing

Maxima rond het westelijke Middellandse zeegebied

Af te halen oude HP Deskjet printer 690c met zwarte inkt.
Inlichtingen: johaneffing@weerstationlosser.nl

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl