Weercijfers van Woensdag 21 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-10-21  
 13.2  
 4.7  
 4  
 8.1  
 droog  
 4.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 E
 1006
 1005
 54
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Wat minder zon dan gisteren maar het blijft droog. De temperaturen lijken iets omhoog te gaan en veel regen wordt er niet verwacht.

Losser 21 Oktober 2009 08.06 uur.

Vandaag verandert er niet zoveel aan het weer t.o.z. van gisteren. Het blijft flink waaien uit een meest zuidoostelijke richting. Later op de dag neemt deze wind iets in kracht af. Wel drijft wat meer hoge bewolking over waardoor de zon het moeilijker krijgt. De zuidoosten tot zuiden wind blijft ook de komende dagen uit deze hoek waaien waardoor de maximum temperatuur nog iets omhoog kunnen gaan en in de buurt van 14 a 15 graden kunnen uitkomen. Dit is duidelijk iets boven normaal. Volgens het KNMI bedraagt het gemiddelde maximum temperatuur voor de laatste 10 dagen van oktober ongeveer 12 graden. De regenkansen worden iets groter maal veel wordt er niet verwacht. De trend is dat volgende week depressie iets meer greep krijgen op het weer maar het blijft aan de zachte kant voor de tijd van het jaar en de kans op regen wordt wat groter.
Gisteren zijn er nogal wat reacties binnen gekomen op de links die ik onder het weerverhaal heb geplaatst. Het is duidelijk dat velen vraagtekens gaan zetten bij de berichten die er dagelijks in de media voorbijkomen. Of het nu berichten zijn uit de politiek de wetenschap of de financiŽle wereld.
Aan bijna alles lijkt tegenwoordig een financieel plaatje te hangen. Uitslagen van een onderzoek buigen bijna allemaal door in de richting van de opdrachtgever. Een wetenschapper kan pas vrijuit praten als hij met pensioen gaat. Er lijkt zich in de samenleving een soort onbehagen gaan ontwikkelen die niet goed is voor onze samenleving. Het vertrouwen is verdwenen.
Een heel opmerkelijke opmerking kreeg ik binnen van een bezoeker uit Glanerbrug:
''Ik bin bli'j dak nich meer joonk zin !'' Hier zou ik dan op willen antwoorden, ik wou dat ik nog maar 20 jaar was maar dan moest ik al alles weten van wat ik nu weet.

Er komen ook nog wel leuke dingen binnen. Men wil de klimaatreeks van weerstation Losser misschien gaan gebruiken in het onderwijs. In BelgiŽ wordt de reeks al gebruik in het onderwijs zonder dat ik het wist. Hoe zich dit allemaal gaat ontwikkelen dat laat ik jullie wel weten.

De links van gisteren laat ik nog maar een dagje staan. Misschien dat er bezoekers zijn die het een en ander nog een keer willen horen of zien. Tot morgen, Johan Effing

Oktober sneeuw (plaatjes Duits weerforum)

De sneeuw blijft liggen en de temperatuurdaling begint (Agata Rusland)

Hier nog een keer het interview van emeritus hoogleraar professor Begemann die verschillende bezoeken heeft gebracht aan het Noordpool gebied. De beelden die in dit zeer opvallende interview zijn te zien zijn van bijzonder goede kwaliteit waar YouTube lang niet aan kan tippen. Klik hier voor het interview en stuur me eens een reactie.

Warme herfst in het zuiden van Europees Rusland

Opnieuw heel grote neerslagsommen op SiciliŽ

Opnieuw is het op het Groenlandse plateau erg koud geweest

Weersverwachtingen Tiraspol MoldaviŽ waar FC Twente gaat voetballen
(
Nadat deze link zich heeft geopend op het blad even het dichtstbijzijnde weerstation opzoeken!)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl