Weercijfers van Vrijdag 23 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-10-23  
 14.5  
 2.3  
 0.5  
 9.1  
 droog  
 3.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 4
 S
 1011
 1013
 70
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nu en dan wat zon en droog en temperatuur kan oplopen tot ruim boven 10 graden. Weinig wind.

Losser 23 Oktober 2009 08.18 uur.

Het weer heeft ons gisteren flink te grazen gehad. Toen de zon gistermorgen na het wegtrekken van een regengebied doorkwam, dacht ik, dat er een middag met flink wat zon op zou volgen met een temperatuur van ruim boven 10 graden. Maar het pakte totaal anders uit, de temperatuur kwam niet hoger dan 9.3 graden. Het betekende zelfs de koudste dag van dit najaar tot vandaag.
Erg actief weer is er de komende dagen niet opkomst en het aantal mm dat er naar beneden kan komen blijft beperkt. Morgenmiddag worden er voor onze omgeving enkele mm berekend zondag lijkt het meest droog te blijven. Als de zon gaat meedoen, dat is in deze tijd van het altijd afwachten, dan zou de middag temperatuur tot ruim boven de normale waarde van jaar kunnen op lopen. Eerst volgende week dinsdag komt een depressie wat dichterbij. Dan lijkt er wat meer dynamiek in de atmosfeer te komen. Maar dit is nog niet helemaal zeker. Want de blikken van alle weerkundigen zijn gericht op de ontwikkeling van een kolossaal hogedrukgebied boven ScandinaviŽ dat het weer in Noord - Europa voor langere tijd kan gaan beÔnvloeden. Aan de oostzijde van dit hogedrukgebied zal dan voor het eerst in dit najaar koude lucht naar het zuiden stromen. In een groot gedeelte van Oost - Europa zou dan kouder weer dan normaal tegemoet kunnen gaan. Ook bij ons kunnen de temperaturen dan een dalende trend te zien geven.
Na de bloedhete zomer van 2003 begon het in deze tijd van het jaar plotseling zeer koud te worden. In nachten vroor het toen al matig. Op de Vliegbasis Twente voor het aan de grond zelfs enkel keren streng. Het kwam toen ook tot extreem vroege sneeuwval die enige tijd bleef liggen
De nieuwe applicatie op de weersite van Paul Scholten heeft gisteren veel meer bezoekers getrokken dan normaal. Ze wilden allemaal animatie zien van de 3dm animatie weergave van de weersverwachting voor een aantal dagen vooruit.. De mogelijkheden lijken eindeloos te zijn. Henk Noordkamp berichtte mij te werken aan een weeranimatie op zijn vogelsite waarin ook de Oude Toren van Losser te zien is. We wachten af wat voor leuks er allemaal op ons afkomt. Tot morgen, Johan Effing

Duits koude record voor oktober


Actueel plaatje uit Sakhalin (Rusland) waar 23 oktober al bijna weer bijna voorbij is. Bert de Jonge berichtte mij dat er erg veel regen is gevallen en dat de temperaturen vergelijkbaar zijn met die bij ons.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

test

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl