Weercijfers van Maandag 02 November 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-11-02  
 13.2  
 5.5  
 4.1  
 9.9  
 14.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.5
 helder
 9
 SSW
 1000
 1001
 83

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Normaal novemberweer met een kleine kans op een bui.

Losser 2 November 2009 08.03 uur.

Pluvius heeft zijn viste kaartje afgegeven. Na de meting van gisteravond om 19.00 uur 5.4 mm , heb ik vanmorgen om 07.00 uur nog weer eens 14 mm uit de regenmeter kunnen halen. De regen kwam wel enkele uren later dan werd verwacht, maar de neerslag verwachtingen zijn toch redelijk uitgekomen. Hoewel k gisteravond niet had gedacht dat er vanmorgen toch nog weer 14 mm in de regenmeter zou zitten.
Naar de berekeningen voor deze week kijkend lijkt het er op dan Pluvius meteen al veel van zijn kruit heeft verschoten. Want zulke grote hoeveelheden als het afgelopen etmaal zijn gevallen worden er voor de komende dagen niet meer verwacht. Er zou deze week elke dag wel een meetbare hoeveelheid regen kunnen vallen maar de meeste buien wordt toch in de kustprovincies verwacht. Want met de zuid tot zuid westelijk stroming kunnen boven zee gevormde buien ons meestal niet bereiken. We gaan dan ook een week tegemoet met meest normaal november weer. Op de weerkaarten heb ik vanmorgen geen ontwikkelingen gezien in de richting van vroeg winterweer zoals in 1965 of in 1980. Ook in 1993 kregen we te maken met vroeg winterweer. Het vroor toen in het midden van de maand al enkele nachten streng. Maar de winter die er op volgde had niet veel te betekenen.

Gisteren heb ik het met jullie even gehad over de zeer zware novemberstorm van 1972. Hier heeft onze zoon Eric bijzondere artikelen op het Internet gevonden. Met de volgorde van de beschrijvingen van deze stormen ben ik het geheel niet eens. De storm van 13 november 1972 blijft voor mij veruit de zwaarste storm die ik ooit heb meegemaakt. Ik hoor de kap van het huis waarin en we nu nog steeds wonen nog kraken. De zware stormen van begin jaren zeventig worden wel eens door elkaar gehaald. Is mij zelf ook wel eens overkomen. Het komt allemaal een beetje verwarrend over, maar toch leuk om er nog eens wat aandacht aan te schenken.

  Prognoses locale meteorologen teleurstellend in Israel? (Bron: Meteonovstie)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl