Weercijfers van Woensdag 02 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-12-02  
 7.1  
 -1.4  
 -3.6  
 4.2  
 0.1  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.5
 helder
 8
 ESE
 1011
 1006
 69

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Tot aan het eind van de middag droog en koud. Daarna kans op wat regen. Morgen iets zachter maar ook dan nat.

Losser 2 December 2009 08.34 uur.

Kon er vanmorgen niet zo snel achter komen waar de afgelopen nacht de laagste temperatuur is gemeten in Nederland. Meestal is dat in zulke weersituaties als de afgelopen nacht op de Vliegbasis Twente. Volgens mijn speurwerk vanmorgen heeft het daar de afgelopen nacht op ooghoogte bijna 4 graden gevroren en aan de grond kwam het daar al tot matige vorst -7 graden. Op mijn eigen station hier in Losser dorp heeft het tegen half een vannacht -2.6 graden gevroren. Zuiver aflezen van temperaturen op een levende grafieklein is niet goed mogelijk. Omdat het vannacht flink gevroren heeft heb ik gelijk maar even teruggebladerd in de tijd. Kouder op 2 december was het in 1989 met -7.2 graden. In 1973 heb ik voor 2 december 1973 -14.7 graden zien staan. Of dit allemaal precies klopt dat weet ik niet.
De vorst van de afgelopen nacht is natuurlijk nog niet het begin van een winterse periode. Want na vandaag hersteld zicht voorlopig de zachte zuidelijke tot zuidwestelijke stroming. Al bestonden hierover vanmorgen nogal wat onzekerheden. Er waren vanmorgen zelfs wat kaarten te vinden die het deze maand toch flink willen laten vriezen. Deze duiken de laatste dagen toch iedere keer weer op. Daarom houd ik toch nog liever een slag om de arm. Maar deze berekeningen hoe onbetrouwbaar ze ook zijn, houden de spanning bij de winter en schaatsliefhebber er wel in. Ben benieuwd hoe de kaarten vanmiddag en van avond uitzien als de nieuwe runs kaarten binnenkomen. Want het volgen van deze kaarten is toch wel een van mijn favoriete bezigheden.

Gisteren heb ik de maand november en de meteorologische herfst bijgewerkt. November is hier langs de oostgrens veruit de warmste ooit geworden. Zal mij benieuwen of we hierover in de media nog iets van zullen lezen of horen. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=76&ord=1

Klik hieronder voor de herfst van 2009 die 1.4 graad te zacht is verlopen. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=84&ord=0

De neerslag in de herfst is met 221 mm tegen normaal 198 mm iets aan de natte kant verlopen. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=84&ord=0 (elfde kolom)

Ook de grondwaterstand en de neerslagstations zijn gedeeltelijk bijgewerkt.

Er zijn enkele klachten binnen gekomen dat PP bestanden niet zich niet openen. Dit ligt denk ik niet aan deze kant. Misschien dat de computer die men gebruikt hiervoor iets te traag is en de dataís niet kan verwerken. Als ik de PP bestanden wil openen die ik op de site heb gezet moet ik ook altijd een poosje wachten voor het bestand zich opent. Tot morgen, Johan Effing

Hier alles over klimaatverandering (klimaatportaal)

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Korte geschiedenis van Rusland Meteorologische Dienst

Verleden week ongekende vergezichten in Nederland (weerwoord Peter de Vries KNMI)

Het is weer tijd voor een leuk filmpje met Sinterklaas!!  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl